Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ανέμενε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, δήλωσε εκπρόσωπος.«Δεν αναμένουμε μια τελική συμφωνία από τη συνάντηση του Eurogroup, πρόκειται μάλλον για αποτίμηση μιας έκθεσης προόδου, και μ’ αυτές τις προσδοκίες αναχώρησε ο υπουργός για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βάισγκερμπερ.

«Ελπίζουμε ότι οι θεσμοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν σχετικά σύντομα στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει.

«Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)» υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin.Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Θεωρώ πως ναι» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων.

«Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες».Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στο ARD:«Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο».«Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

Πηγή: Press.gr