Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος.

Στο μανιφέστο της για τις εκλογές η πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Την Τρίτη 18 Απριλίου, η Μέι αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους και αντιπάλους της αλλά και τις αγορές όταν πρότεινε πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, που επικαλείται στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας δημοσκοπήσεων YouGov, στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία που ανήγγειλε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, το Συντηρητικό Κόμμα προηγείται με 48%, ακολουθούμενο από το Εργατικό Κόμμα με 24%.

Πριν τις εκλογές που προγραμματίστηκαν για τις 8 Ιουνίου, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δίνουν 12% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, 7% στο Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), και σε διάφορους άλλους το υπόλοιπο 9%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: oenet.gr