Από τον Μ. Τασιόπουλο.

Ο έλεγχος στους δρόμους χάνεται. Ομάδες κρούσης κουκουλοφόρων εφορμούν σε αστυνομικά τμήματα και ελέγχουν ολόκληρες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των όσων συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης πριν από ελάχιστα 24ωρα. Επλήγη με μολότοφ, σε μια προσομοίωση με το πλήγμα των ένοπλων κομμουνιστών στο Αστυνομικό Τμήμα του Λιτόχωρου. Ή μήπως σε προσομοίωση με την κλοπή όπλων από αστυνομικό τμήμα της εγχώριας τρομοκρατίας όταν βρισκόταν σε δράση η «17 Νοέμβρη»;
Οι δρόμοι, οι δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι και τα κρεοπωλεία ή και τα pet shops, βρίσκονται σε κίνδυνο. Η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές να επέμβει και να λύσει τα ζητήματα της τάξης. Να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες. Η δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, η κακοποίηση των στρατιωτικών στην πλατεία στο Μοναστηράκι, η εγκληματικότητα της καθημερινότητας, οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος κυριαρχούν στις συζητήσεις.
Σε πολιτικό επίπεδο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτήν την πραγματικότητα δίνει το μήνυμα στις συμμορίες εξτρεμιστών και κακοποιών ότι έχει τη διάθεση ή την ανοχή να συγκυβερνήσει μαζί τους. Κάτι σαν «όλοι χωράμε σε αυτή τη χώρα» όπου κυβερνά η Αριστερά. Η προσέγγιση αυτή δεν βοηθά την ευταξία και την ασφάλεια του νομοταγούς πολίτη.
Ταυτόχρονα, μια τέτοια στάση από τη διακυβέρνηση και τη διοίκηση της χώρας εξαχρειώνει τα ήθη του λαού. Ο καθένας που πλήττεται και απειλείται από τους φόρους, τον κίνδυνο της περαιτέρω απώλειας των συρρικνωμένων ήδη κατά πολύ εισοδημάτων του και της κατάσχεσης περιουσίας του, χάνει την αυτοκυριαρχία του. Αγανακτεί. Αποκτά τη διάθεση αυτοοργάνωσης για αυτοδικία.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης ορθά και ψύχραιμα αντιδρώντας σε αυτή την κατάσταση προέβαλε στρατηγικά για την επερχόμενη κυβέρνηση του την εφαρμογή του νόμου και της τάξης. Αλλά αυτό δεν φθάνει. Απέναντι στη βία των κουκουλοφόρων της Αριστεράς, αργά ή γρήγορα θα αντιπαραταχθούν οι δυνάμεις της αυτοδικίας του νόμου και της τάξης. Η εποχή της «Χρυσής Αυγής» θα μοιάζει με πρελούδιο των όσων θα συμβούν. Ενα νέο 1944 και μια πλήρης αποσταθεροποίηση απειλούν την Ελλάδα…

Πηγή: http://www.parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ