Στην εφημερίδα διαβάσαμε το ακόλουθο σχόλιο με τίτλο ‘ανασυντάσσεται το αντιμνημονιακό μέτωπο” το οποίο και αναδημοσιέυουμετου δημοσιογράφου Δημήτρη Γιαννακόπουλου
 Ο.Δ.
Ετερόκλητες ιδεολογικά δυνάμεις εις σάρκα μία…..
Οι «ατελείωτοι μνημονιακοί χειμώνες» και η πολιτική ανακατωσούρα της περιόδου φέρνουν πιο κοντά το τελευταίο διάστημα ετερόκλητες ιδεολογικές και επιστημονικές δυνάμεις, οι οποίες είτε χαρακτηρίζουν αναπόφευκτο το… γκρεμοτσάκισμα της χώρας υπό καθεστώς ευρώ είτε προτείνουν πανομοιότυπα σχέδια εξόδου από την κρίση στα πρότυπα της προεπαναστατικής μπροσούρας του Λένιν «Τι να κάνουμε…». Πρόσφατα στην παρουσίαση βιβλίου υπό τον τίτλο «Η αναγκαία μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα» του Μιχάλη Κάχρη βρέθηκαν σε πάνελ και ακροατήριο οι καθηγητές Θ. Κατσανέβας, Δ. Χιόνης, Γ. Αγαπητός, Η. Σταμπολιάδης και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Καπερνάρος.
Άπαντες διαπίστωναν ότι εντός του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης τα μόνα μέτρα που λαμβάνονται είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της ανάπτυξης και της απασχόλησης. «Είναι δυνατόν το 2017 να πιστεύουμε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με μεταρρυθμίσεις όταν επιβάλλονται τέτοιοι περιορισμοί και τόσο σκληρή νομισματική πολιτική από την Ε.Ε.» αναρωτήθηκε ο Δ. Χιόνης, θεωρώντας αναπόφευκτη την ΟΝΕ των δύο ταχυτήτων. Κατέρριψε μάλιστα και το διακύβευμα της «έκρηξης των άμεσων ξένων επενδύσεων», λέγοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταφέρει τα θαύματα που υπόσχεται, καθώς από το 1977 και εντεύθεν οι επενδύσεις αυτές ουδέποτε υπερέβησαν το 1,5-2 δισ. δολάρια ετησίως.

LEAVE A REPLY