Sunday, February 18, 2018
Home απόψεις Βαλβίδες εκτόνωσης και καλοδεχούμενες οι αδιέξοδες διαμαρτυρίες απο το καθεστώς

Βαλβίδες εκτόνωσης και καλοδεχούμενες οι αδιέξοδες διαμαρτυρίες απο το καθεστώς

Βαλβίδες εκτόνωσης των καταπιεσμένων, οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες

225
0

Στις  2 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώθηκε η σύντομη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκέλας Δωροθέας Μέρκελ στην Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τότε της χώρας τον Αντώνη Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση εκείνη την εποχή, σφύριξε κλέφτικα και στους δρόμους ξεχύθηκε έντονο το αντιστασιακό μένος της αριστεράς, συνοδοιπόρων και αγανακτισμένων γενικώς. Οι δρόμοι της κεντρικής Αθήνας είχαν κλείσει για την επίσκεψη και στο τέλος, ύστερα από τα κλασικά επεισόδια  μετρήθηκαν 13 συλλήψεις και 150 προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα από «ταραχοποιούς» ενάντια στην επίσκεψη της Ευρωπαίας Πρωθιερέος.

Όταν ρωτήθηκε η κα Μέρκελ αν νιώθει άσκημα για τις εντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στους δρόμους της Αθήνας εναντίον της, εκείνη απάντησε ότι οι διαμαρτυρίες συνάδουν με τη δημοκρατία και καλά κάνουν αυτοί που διαμαρτύρονται.  Ανέφερε πως μικρή έχει ζήσει στην κουμουνιστική Ανατολική Γερμανία όπου δεν επιτρεπόταν οι διαμαρτυρίες και καταλαβαίνει την ανάγκη ορισμένων για αυτό.Το αντίθετο θα με παραξένευε είπε.

Αρκετά αργότερα με τη σειρά μου κατάλαβα ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα που χρησιμοποιεί η η «δημοκρατία» της Νέας Τάξης στη σύγχρονη εποχή. Όχι μόνο αντιπαρατίθεται ή ενοχλείται από τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις, αλλά τις θεωρεί αναγκαίες ως βαλβίδες εκτόνωσης του αγανακτισμένου και ζαλισμένου πλήθους. Το οποίο την ίδια ώρα ψεκάζεται από ατέλειωτα ψέματα, μισές αλήθειες και στρεβλώσεις από τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τις ελεγχόμενες από το κατοχικό καθεστώς τράπεζες.

Το καθεστώς αφήνει ανενόχλητες ή και ευλογεί τις διαμαρτυρίες,απεργίες, κινητοποιήσεις ακόμα και τις ύβρεις εναντίον του. Δεν τουφεκίζει τους εχθρούς όπως έκανε η Γκεστάπο στην κατοχή που συσώρευε μίσος συσπειρώνοντας έτσι το λαό. Απλώς τους φιμώνει ή τους λοιδορεί. Δεν βασανίζει τους διαμαρτυρόμενους. Απλώς τους αφήνει να εκτονωθούν. Με τη βελούδινη αυτή μέθοδο, αποφεύγονται τα κύματα μαζικής οργής και αποτρέπεται η λαϊκή συσπείρωση.

Παράλληλα, το καθεστώς αξιοποιεί περιπτώσεις φιλόδοξων πολιτικάντηδων που διαμαρτύρονται ακόμα και χυδαία αλλά δεν παρουσιάζουν εναλλακτική πρόταση εξόδου από την ευρωκόλαση. Επικίνδυνοι για το καθεστώς είναι όσοι έχουν συγκροτημένη πρόταση κατάργησης του καθεστώτος. Για αυτό και τους κλείνει το στόμα ή  μάλλον κλείνει για αυτούς τα μαζικά μέσα επικοινωνίας όπου μπορούν να ακουστούν.

Συμπληρωματικά το καθεστώς ρίχνει λίγο άρτο και πολλά θεάματα προς τέρψιν και αποπροσανατολισμό του πλήθους κυρίως μέσα από το κεντρικό εργαλείο ελέγχου της κοινής γνώμης, την τηλεόραση. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιεί και το διαδίκτυο και ας είναι τα μυστικά κονδύλια ή οι τραπεζικές διαφημίσεις που αξιοποιούνται κατάλληλα.

Η βελούδινη μέθοδος κατοχής επιζητά την αδιέξοδη διαμαρτυρία και οργή γιατί λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης των αγανακτισμένων που χωρίς πυξίδα,στόχους και ηγεσία, πελαγοδρομούν και στο τέλος πέφτουν κατάκοποι στην πολυθρόνα του αδιέξου της απελπισίας και της ήττας, όπου συνεχίζουν να ψεκάζονται από τα κατοχικά ΜΜΕ.Ναι Η αδιέξοδη και χωρίς στόχο διαμαρτυρία και οργή είναι καλοδεχούμενη απο το καθεστώς.

Και η ζωή συνεχίζεται  στη χώρα μας την οποία βιάζουν ασύδοτα οι απόγονοι των Ναζί με τους εδώ Γερμανοτσολιάδες τους. Αλλά  η βαλβίδα δε θα μπορέσει να κρατήσει για πάντα το φούσκωμα του μπαλονιού. Και αργά ή γρήγορα θα σκάσει.

Θ.Κ.

 

LEAVE A REPLY

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com