Ο κόσμος αλλάζει και αυτό σηματοδότησε η ανατρεπτική ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ κατά την ορκωμοσία του ως νέου προέδρου των ΗΠΑ σήμερα στις 7μμ ώρα Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της τελετής όταν ακόμα και το σφόδρα “αντιτραμπικό” CNN τήρησε προσεκτικές αποστάσεις ελάσσονος ουδετερότητας, οι εδώ σχολιαστές της ΕΡΤ και του Ant1 που μετέδωσαν ζωντανό όλο το γεγονός, εξέπεμπαν χολή, έχθρα και αλλοίωση της πραγματικότητας σχετικά με το νέο πλανητάρχη. Ως βραδύνοες, προφανώς δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως ότι το αφεντικό άλλαξε. Θα το καταλάβουν σύντομα.

Εκτός απο τις σαφείς δηλώσεις του Τράμπ ενάντια στην Ευρώπη των Γερμανών, στην ανάγκη να βγει η Ελλάδα απο το ευρώ, την αρνητική αντιμετώπιση της Τουρκίας με την πάταξη του Ισλαμικού φονταμελισμού,τον τερματισμό του δράματος της Συρίας, την εξαγγελία για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους, μια ειδική πρόγευση αυτής της πραγματικότητας είναι μεταξύ άλλων, η πρόσφατη δήλωση του Έληνα στενού διευθυντή του γραφείου του Ράινς Πρίμπους, ότι “υπάρχουν ψεύτικοι ηγέτες παντού, είτε βρίσκονται στην Αθήνα ή στις ΗΠΑ”. (Οι άλλοι τρεις πολύ στενοί Έλληνες συνεργάτες του είναι οι Τζόρτζ Τζιτζίκος,  Τζόρτζ Παπαδόπουλος και  Χρήστος Μαραφάτσος).

Η ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, γέμισε ελπίδα τους απλούς πολίτες και σκόρπισε φόβο και απελπισία στις ελίτ σε όλο τον κόσμο και πρώτα απ’ όλα στις ΗΠΑ. Όμως, δυσάρεστη εντύπωση μας προξένησε, η ανεξήγητη απουσία του επικεφαλής της ορθόδοξης εκκλησίας Αρχιεπίσκοπου Δημητρίου, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους στις πρώτες σειρές των καλεσμένωνοι, όταν ευχετήριες ομιλίες έκαναν οι προκαθήμενοι της Εβραϊκής, της Προτεσταντικής και της Καθολικής εκκλησίας.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι “Για πολύ καιρό μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, έπαιρναν την εξουσία και τα κόστη τα πλήρωνε ο κόσμος. Η Ουάσινγκτον ευημερούσε, όμως ο λαός δεν συμμετείχε την ευημερία. Το κατεστημένο προστατευόταν, όμως οι πολίτες όχι…Οι ΗΠΑ είναι δική σας χώρα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι ποιο κόμμα έχει την εξουσία, αλλά αν ελέγχεται από το λαό…Στις 20 Ιανουαρίου θα γιορτάζουμε τη μέρα που ο κόσμος έγινε αφέντης ξανά…Οι αμερικανοί θέλουν ασφαλείς γειτονιές, καλές δουλειές αυτές είναι εύλογες απαιτήσεις από καλούς και δίκαιους ανθρώπους. Υπάρχει όμως μια διαφορετική πρραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στη φτώχια, εργοστάσια άδεια. Υπάρχει στέρηση, εγκληματικότητα που κλέβει από το λαό μας. Αυτή η σφαγή σταματά τώρα…Δύο απλοί κανόνες. Αγοράζουμε αμερικανικά και προσλαμβάνουμε αμερικανικά. Θα χτίσουμε φιλίες σε όλο τον κόσμο, όμως κάθε χώρα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους δικούς της ανθρώπους. Θα είμαστε το φωτεινό παράδειγμα για τον κόσμο. Θα πολεμήσουμε τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και την τρομοκρατία την οποία θα εξαφανίσουμε από προσώπου γης….Από οποιαδήποτε φυλή και να είμαστε, όποιο χρώμα και αν έχει ο καθένας, άσπρο ή μαύρο, είμαστε όλοι πατριώτες.”

ολόκληρη η  ομιλία  του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και Νέου πλανητάρχη που επιτέθηκε στο κατεστημένο και στην ολιγαρχία αναμένεται να βάλει φραγμό στην παγκοσμιοποίηση και στη Νέα Τάξη πραγμάτων έχει ως εξής :

Σας ευχαριστώ. Εμείς οι πολίτες των ΗΠΑ, είμαστε μαζί σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να ξαναχτίσουμε τις ΗΠΑ και να αποκαταστήσουμε τις υποσχέσεις στο λαό μας. Μαζί με τον κόσμο για τα χρόνια που θα έρθουν. Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και δυσκολίες, αλλά θα τα φέρουμε σε πέρας. Είμαστε ευγνώμονες στο ζεύγος Ομπάμα για την μετάβαση.
Σήμερα η τελετή, έχει εξαιρετικό μήνυμα, δεν μεταβιβάζουμε απλώς την εξουσία, αλλά μεταβιβάζουμε την εξουσία από την πρωτεύουσα πίσω σε σας, στο λαό. Για πολύ καιρό μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, έπαιρναν την εξουσία και τα κόστη τα πλήρωνε ο κόσμος. Η Ουάσινγκτον ευημερούσε, όμως ο λαός δεν συμμετείχε την ευημερία. Το κατεστημένο προστατευόταν, όμως οι πολίτες όχι.
Όσο γιόρταζαν στην πρωτεύουσα, υπήρχαν λίγοι λόγοι να γιορτάζουν στην υπόλοιπη χώρα. Αυτή η αλλαγή αρχίζει τώρα. Η στιγμή ανήκει σε σας. Ανήκει σε όσους ήρθαν εδώ και σε όσους παρακολουθούν. Είναι η μέρα σας, η γιορτή σας. Οι ΗΠΑ είναι δική σας χώρα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι ποιο κόμμα έχει την εξουσία, αλλά αν ελέγχεται από το λαό.
Στις 20 Ιανουαρίου θα γιορτάζουμε τη μέρα που ο κόσμος έγινε αφέντης ξανά. Οι ξεχασμένοι δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι. Όλοι σας ακούνε τώρα. Ήρθατε να γίνετε μέρος του κινήματος, ενός κινήματος που ο κόσμος δεν είχε ξαναδεί.
Οι αμερικανοί θέλουν ασφαλείς γειτονιές, καλές δουλειές αυτές είναι εύλογες απαιτήσεις από καλούς και δίκαιους ανθρώπους. Υπάρχει όμως μια διαφορετική πρραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στη φτώχια, εργοστάσια άδεια. Υπάρχει στέρηση, εγκληματικότητα που κλέβει από το λαό μας. Αυτή η σφαγή σταματά τώρα…Να διατηρήσουμε τις διαφορές μας, αλλά να βαδίσουμε κοινό δρόμο.


Είμαστε ένα έθνος και ο πόνος των ανθρώπων είναι δικός μας πόνος. Και η επιτυχία τους, θα είναι δική μας επιτυχία. Μοιραζόμαστε ένα σπίτι, μια πατρίδα. Ο όρκος μου είναι προς εσάς. Για πολλές δεκαετίες κάναμε πλούσια την ξένη βιομηχανία, με κόστος στη δική μας. Δώσαμε επιδοτήσεις σε ξένους και όχι στους δικούς μας. Υπερασπιστήκαμε σύνορα άλλων κρατών και όχι τα δικά μας. Ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια στο εξωτερικό, ενώ οι υποδομές μας υποβαθμίζονται. Κάναμε χώρες πλούσιες, ενώ η δική μας αυτοπεποίθηση εξανεμίστηκε.

Οι βιομηχανίες μας έφυγαν για άλλες χώρες, χωρίς σκέψη για όσους έμειναν άνεργοι.
Υπήρξαν ολόκληρες κοινότητες που έφυγαν. Αυτό αποτελεί παρελθόν, βλέπουμε μόνο προς το μέλλον. Σήμερα κάνουμε ένα καινούργιο μήνυμα να ακουστεί. Από σήμερα ένα καινούριο όραμα θα κυβερνά τη χώρα. Η Αμερική πρώτα. Κάθε πρόταση για φορολογία, μετανάστευση, εξωτερική πολιτική θα παίρνεται με σκοπό να επωφελούνται αμερικανοί.
Η προστασία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία και ισχύ. Θα πολεμήσω για σας με κάθε ικμάδα της δύναμής μου και δεν θα σας απογοητεύσω. Η Αμερική θα αρχίσει να νικάει. Θα φέρουμε πίσω τις θέσεις εργασίας, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας και τα όνειρά μας. Θα χτίσουμε καινούργιους δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια παντού. Θα βάλουμε όλους τους ανθρώπους σε θέσεις εργασίας και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια σε αμερικανικά κεφάλαια.
Δύο απλοί κανόνες. Αγοράζουμε αμερικανικά και προσλαμβάνουμε αμερικανικά. Θα χτίσουμε φιλίες σε όλο τον κόσμο, όμως κάθε χώρα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους δικούς της ανθρώπους. Θα είμαστε το φωτεινό παράδειγμα για τον κόσμο. Θα πολεμήσουμε τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό και την τρομοκρατία την οποία θα εξαφανίσουμε από προσώπου γης.
Δεν υπάρχει ανάμεσα σε Αμερικανούς χώρος για προκαταλήψεις. Η Βίβλος λέει πόσο καλό είναι όταν οι άνθρωποι του θεού ζουν μαζί με ομόνοια και ενότητα. Να διατηρήσουμε τις διαφορές μας, αλλά να βαδίσουμε κοινό δρόμο. Όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε ασταμάτητοι. Δεν υπάρχει φόβος, θα προστατέψουμε και θα προστατευθούμε από τους σπουδαίους ανθρώπους του στρατού και της αστυνομίας. Θα προστατευθούμε από τον ίδιο το θεό.
Πρέπει να σκεφτόμαστε μεγαλεπίβολα και να ονειρευόμαστε το ίδιο. Το αμερικανικό έθνος θα επιβιώσει και θα μεγαλώνει, δεν θα ανεχτούμε κάποιους να διατυπώνουν μόνο παράπονα, χωρίς να κάνουν τίποτα.

trump5
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Η χώρα μας θα ακμάσει και θα ευημερήσει ξανά. Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε την οικουμένη από τις ασθένειες, να απελευθερώσουμε δυνάμεις, να σηκώσουμε το βλέμμα μας και να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού.
Από οποιαδήποτε φυλή και να είμαστε, όποιο χρώμα και αν έχει ο καθένας, άσπρο ή μαύρο, είμαστε όλοι πατριώτες. Όλοι απολαμβάνουμε τις ίδιες ελευθερίες και αποτίουμε φόρο τιμής στη σημαία μας. Όπου βρισκόμαστε από το Ντιτρόιτ ως τη Νεμπράσκα, βλέπουμε τον ουρανό και έχουμε το ίδιο όραμα, μας δίνει ζωή και πνεύμα ο παντοδύναμος θεός.
Σε κάθε πόλη, ακούστε αυτές τις λέξεις. Δεν θα σας αγνοήσουμε ποτέ ξανά. Η φωνή σας, οι ελπίδες τα όνειρά σας θα καθορίσουν τη μοίρα μας. Μαζί θα κάνουμε τις ΗΠΑ ισχυρές ξανά. Μαζί θα κάνουμε ξανά σπουδαία την Αμερική.Ο θεός να ευλογεί την Αμερική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ