Πρωτοφανή κολοτούμπα συνιστά η απρόσμενη δήλωση του Λουίτζι Ντι Μάτζιο, του νεαρού πολιτικού που επιλέχθηκε με διαδικτιακή ψήφο ως υποψήφιος  Πρωθυπουργός από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ο οποίος ανέφερε ότι «το ευρώ δεν αποτελεί προτεραιότητα μας, σε αντίθεση με τη διαφθορά που μας ενδιαφέρει να πατάξουμε.».

Η δήλωση αυτή έχει δημιουργήσει έντονη αναταραχή στους κόλπους του κόμματος, αφού μέχρι πρόσφατα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, όπως και ο ιδρυτής και πνευματικός του πατέρας Μπέμπε Γκριλο, είχαν σαφώς τοποθετηθεί υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη.Αντίθετα, κύματα ενθουσιασμού έχει προκαλέσει η ίδια δήλωση στη Γερμανία και στο όλο Ευρωϊερατείο.

Αναμένονται ποιες θα είναι οι αντιδράσεις μέσα από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων όπως και του ίδιου του Μπέμπε Γκριλ, απέναντι σε αυτήν την τεράστια ιταλική πολιτική κολοτούμπα, αλλά και οι πιθανές ανακατατάξεις στις εκλογικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αν η δήλωση αυτή παραμείναι ακέραια και δεν διαφοροποιηθεί στην πορεία.

Στο δρόμο για τις κρίσιμες εκλογές στην Ιταλία στις 4 Μαρτίου τρέχοντος, η  Κίνηση των Πέντε Αστέρων καλπάζει στις δημοσκοπήσεις με ποσοστά της τάξης του 28-30% πρώτο και με διαφορά από τα άλλα κόμματα που το ακολουθούν ασθμαίνοντας. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι ακολουθεί με ποσοστά 24-25% και έπονται η  Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι (που δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ούτε και Πρωθυπουργός αφού εκκρεμούν δικαστικές διώξεις εναντίον του), με ποσοστά 14-15% και η Λίγκα του Βορρά του Σαλβίνι με 10-12%.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ