Το Μέγαρο Μαξίμου,εκφράζοντας προφανώς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε μια προσεκτικά αρνητική ανακοίνωση για την επιθετικότητα της δύσης ενάντια στη Συρία, σε αντίθεση με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, ο οποίος παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην Αμερικανο-Ισραηλινή σκληρή στάση απέναντι στον Άσαντ.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η επιχείρηση όπως αναμενόταν δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης. «Δεν είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο ισορροπίας. Σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ότι για να επιλυθεί η κρίση είναι δια του διπλωματικού διαλόγου και όχι δια των πολεμικών επιχειρήσεων. Η χειρότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν Ψυχρό Πόλεμο».

Η στάση αυτή του Πρωθυπουργού δείχνει μια διάθεση καλής θέλησης απέναντι στη Ρωσία και στο Ιράν, με το οποίο διατηρεί καλές διπλωματικές σχέσεις Την ίδια ώρα, κρατά ισορροπία έναντι των ΗΠΑ, παρέχοντας διευκολύνσεις και επέκταση των Αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, εκτός από τη Σούδα της Κρήτης και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος τηρεί λεπτές ισορροπίες  ανάμεσα στο Μαξίμου και στο “Βίλαέτι” του Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πάμε Αλλιώς», είπε μεταξύ άλλων πως «το θέμα της Συρίας θα τεθεί στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις».

LEAVE A REPLY