Η έξοδος από το ευρώ και το Μνημόνιο, μπορεί να πετύχει μόνο με την απομάκρυνση  σχεδόν όλου του σημερινού πολιτικού προσωπικού στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.  Οι πολιτικοί που είναι βουτηγμένοι στις αμαρτίες των μνημονίων και της υποτέλειας στους ξένους εισβολείς, δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ για ορισμένους απο αυτούς υπάρχει και ο Κορυδαλός.

Εναπόκειται στη νοημοσύνη, στη βούληση και στην οργανωσιακή πρόθεση του ελληνικού λαού να μην παρασυρθεί από τη διαπλεκόμενη μιντιαρχία και επιτρέψει τη διαχείριση της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα από φαύλους πολιτικούς που μέχρι χθες εξέφραζαν την υποταγή τους στο ευρώ και έχουν μολυνθεί με τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο. Ούτε βέβαια, έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πειράματα με άκαπνους και άπειρους ψευτοσωτήρες κηπουρούς, που συνήθως είναι χειρότεροι από τους παλαιότερους πολιτικάντηδες.

Μάλλον ακατάλληλοι είναι και  όσοι φωνασκούν ενάντια στο Μνημόνιο, αλλά καταθέτουν την πίστη τους στην ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αλλά επίσης, δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στις εποχές που ζούσαμε με δανεικά, «των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας», όταν συνειδητά ή ασυνείδητα οδηγηθήκαμε στην εξόντωση του παραγωγικού μας δυναμικού. Το μεγάλο χαστούκι της Τρόικας, πρέπει να μας γίνει μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Να απολακτίσουμε τη λάθρα διαβίωση, τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές, τις αλόγιστες σπατάλες, τη διαφθορά.

Στο τιμόνι της χώρας πρέπει να βρίσκονται άξιοι και έντιμοι κυβερνήτες με σοβαρό βιογραφικό σημείωμα στις επιστήμες, στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, αλλά είναι αμόλυντοι από δουλείες,σκοτεινές δουλειές και Μνημονική εμπλοκή, να έχουν μελετήσει και εκπονήσει σοβαρά σχέδια συντεταγμένης μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, να έχουν έντιμο πρότερο βίο, διαθέτουν διαχειριστικές δεξιότητες, αποτελεσματικότητα, αναπτυξιακό όραμα, με θέληση να πατάξουν τη διαφθορά, τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Έμπειρα και έντιμα στελέχη με επιστημοσύνη, εντιμότητα και κοινό νού, οι οποίοι θα έχουν το σφρίγος, τις δεξιότητες και την αυθύπαρκτη πολιτική υπόσταση για να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με τους διεθνείς δανειστές. Οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι η έκδοση εθνικού νομίσματος θα γίνεται με μέτρο και φειδώ και θα κατευθύνεται  σε αναπτυξιακά μέτρα και  κοινωνικές παροχές και όχι σε απαιτήσεις ημετέρων ή συντεχνιών. Ικανοί και νοικοκυραίοι πολιτικοί που θα στοχεύουν με μεθοδικότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη σταδιακή βελτίωση των εισοδημάτων, όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει, αφού αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα της.

Πολιτικοί και όχι πολιτικάντηδες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επόμενες γενιε΄ς παρά για τις επόμενες εκλογές. Πολιτικοί που θα υπηρετούν με αφοσίωση το δημόσιο συμφέρον και τον πολίτη μακρυά από ίδια οφέλη. Πολιτικοί που θα λεένε όχι στη διαπλοκή και στα μεγάλα συμφέροντα και που θα είναι φτωχότεροι όταν εξέλθουν από την πολιτική

Συνετοί πολιτικοί που γνωρίζουν ότι η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα και στη νέα εποχή  δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά ότι είναι ο μόνος δρόμος  της ελπίδας για  έξοδο από την τραγωδία που βιώνουμε σήμερα. Άξιοι ηγέτες  που θα μας πείσουν ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τους πλούσιους παραγωγικούς μας πόρους, να δουλέψουμε σκληρά, να στραφούμε σε διεθνείς συμμαχίες, ανάλογα με τις σημερινές παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες, να παλέψουμε για να κερδίσουμε το αύριο της χώρας μας. Για το σκοπό αυτό, οι πατριώτες της «Συμμορίας της δραχμής”, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να οργανωθούν πολιτικά και να δράσουν αποτελεσματικά.

LEAVE A REPLY