Ευρωμνημονιακοί πολιτικοί και καθεστωτικοί δημοσιογράφοι αντιπαρέρχονται την ουσία της τερατώδους ρύθμισης του Eurogroup, με την οποία η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλλει στους δανειστές για την εξυπηρέτηση του χρέους κάθε χρόνο 27 δις (15% του ΑΕΠ)  μέχρι το 2023 και 36 δις από το 2023 μέχρι το 2060 ! Η χώρα μπαίνει στο γύψο για πενήντα ολόκληρα χρόνια και όλοι ή σχεδόν όλοι, σφυρίζουν αδιάφορα ή περί άλλων τυρβάζουν. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εδώ τη σχετική παράγραφο του επίσημου κειμένου της απόφασης του Eurogroup :

«The Eurogroup welcomes the commitment of Greece to maintain a primary surplus of 3.5% of GDP until 2022 and thereafter a fiscal trajectory that is consistent with its commitments under the European fiscal framework, which would be achieved according to the analysis of the European Commission with a primary surplus of equal to or above but close to 2% of GDP in the period from 2023 to 2060. The Eurogroup concluded that debt sustainability should be attained within the framework of the debt measures envisaged by the Eurogroup in May 2016. In this regard, the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.»

Από την τελευταία ως άνω παράγραφο διατυπώνεται ομολογουμένως με κομψό τρόπο ότι, «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν κάτω του 15% του ΑΕΠ σε βραχυπρόθεσμο διάστημα και κάτω του 20% από εκεί και πέρα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος παραμένει σε σταθερή καθοδική πορεία»!!!!! Υπέροχα.

Αυτήν την εξωφρενική ρύθμιση δέχτηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να εισπράξουν τη δόση τους των 8,5 δις που θα επιστρέψουν ολόκληρη και με πανωτόκια  στους δανειστές για προηγούμενα χρέη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, μέσα στο 2017 λήγουν χρέη ύψους 38 δις ( βλ. σχετικό ιστόγραμμα εδώ), από τα οποία τα 27 δις αναμένεται να καταβληθούν από εγχώριους πόρους.

Εκτός και αν δεν αποφασιστεί σημαντική ρύθμιση του χρέοςυ μετά τις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου όπως απαιτεί τοΔΝΤ θεωρώντας ότι δεν είναι βιώσιμα, τα ποσά αυτά υποτίθεται ότι θα αντληθούν από το υποχρεωτικό πλεόνασμα 3,5% του προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα από την βίαιη εξαγορά-υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου της χώρας. Αυτή η  μοναδική στα διεθνή χρονικά ληστρική ρύθμιση έχει αποκρυφτεί και την αποκαλύπτουμε εδώ.

Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους

Λήξεις Χρέους Κεντρικής Διοίκησης

Στην πράξη, η επίμαχη ρύθμιση σημαίνει ότι, θα αυξηθεί περαιτέρω η φοροκαταιγίδα, θα μειωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, τα εισοδήματα, θα υφαρπαγούν κατοικίες και επιχειρήσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείων, τα προβληματικά δάνεια θα παραχωθούν σε ξένους τραπεζικούς γύπες, θα αφελληνιστεί έναντι πινακίου φακής ολόκληρη η δημόσια περιουσία (ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΔΕΣΠΑ,ΟΣΕ,ΟΤΕ,Ελληνικά Πετρέλαια, ενεργειακός πλούτος, λιμάνια,αεροδρόμια,τουριστικά ακίνητα,δημόσια κτίρια και εκτάσεις,θυγατρικές τραπεζών σε Ελλάδα και εξωτερικό κλπ). Θα μεγαλώσει και άλλο ο πόνος,η δυστυχία, η ανεργία, το κλείσιμο και η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, η μαζική μετανάστευση, τα συσσίτια, οι αυτοκτονίες η απέραντη φτώχεια και δυστυχία, η σύγχρονη ελληνική τραγωδία που τελειωμό δεν έχει. Και δε θα έχει όσο βιώνουμε και δεχόμαστε την νεο-γερμανική ευρωκατοχή.

Αυτή είναι η ουσία της διαβολικής ρύθμισης του Eurogroup που, τονίζεται και πάλι,παραγνωρίζουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα κόμματα και τα κεντρικά καθεστωτικά ΜΜΕ.  Η ρύθμιση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα Μπανανία καταδικάζοντάς την σε ένα αυτοτροφοτούμενο κύκλο ύφεσης, φτωχοποίησης, και μιζέριας. Και πλήρη αφελληνισμό της πατρίδας μας μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια.

Η τερατώδης συμφωνία έχει τη σιωπηλή έγκριση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός από το γεγονός ότι, η ΝΔ δεν την κατήγγειλε δυναμικά, πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κράτος έχει συνέχεια και η ΝΔ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.Με τη αποφράδα ρύθμιση του Eurogroup, η Ελλάδα σέρνεται στα τέσσερα και παραδίδεται ολοκληρωτικά και απόλυτα στους δόλιους δανειστές, δόξα να έχει το «πάση θυσία στο ευρώ

Όσο και αν η απόφαση του Eurogroup διανθίζεται με αναπτυξιακά ευχολόγια, ούτε λόγος μπορεί να γίνει για ανάπτυξη. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, αφού ούτε η Γερμανία,η Ελβετία,η Σουηδία ,ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κλπ., θα μπορούσαν να πετύχουν ανάπτυξη με το βάρος παρόμοιων κολοσσιαίων χρεών. Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της Γερμανίας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο  ανερχόταν σε 600% του ΑΕΠ. Με τη συμφωνία του 1953 στην οποία συμμετείχε και η νικήτρια Ελλάδα, της χαρίστηκε το 70% και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Eurogroup,το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη. ( βλ. σχετικό Ιστόγραμμα εδώ). Αυτό καταδεικνύει ότι συρθήκαμε μεθοδικά σε μια καλοστημένη “παγίδα χρέους” με τη συνευθύνη προδοτικών ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες συνεχίζουν να εκτελούν τη χώρα με την υποστήριξη των κατοχικών ΜΜΕ που ψεκάζουν τον ελληνικό λαό με τεράστια ψέματα και φοβίες. Και ομνύουν στο εγκληματικό και πονηρό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ».

».

Εξέλιξη μέσων όρων χρέους από τις δεκαετίες του 1970 μέχρι σήμερα

Πηγή : Eurostat

 

LEAVE A REPLY