Η διαφημισμένη ιδεολογία της Αριστεράς απεδείχθη γράμμα κενό!

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της ετερόκλητης κυβερνητικής κουστωδίας στις ΗΠΑ, πέρα από τα ήδη γνωστά σε όλους αποτελέσματα (αναβάθμιση μαχητικών F-16, καθεστώς αμερικανικών βάσεων στη Σούδα), προσέφερε σε όλους μια ευκαιρία να αποτιμήσουν το περιεχόμενο των ιδεών που υποτίθεται ότι προωθεί και υπηρετεί το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) μάλιστα η κοινή γνώμη στη συντριπτική πλειονότητά της αναγνώρισε την έλλειψη κάποιου εθνικού οφέλους από την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρώτο και βασικότερο: ουδέποτε όλο αυτό το συνονθύλευμα ανθρώπων και συνιστωσών εννοούσε όσα έλεγε και έλεγε όσα εννοούσε. Η τόσο διαφημισμένη -και «καθαγιασμένη» από την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ- ιδεολογία της Αριστεράς απεδείχθη γράμμα κενό. Ενα αδειανό κέλυφος, πρόσχημα, όχημα εξυπηρέτησης του μόνου αληθούς στόχου όλων αυτών των ατόμων και των συλλογικοτήτων τους: της κατάληψης της εξουσίας! Πράγματι, απεδείχθη ότι μόνο η εξουσία έχει νόημα για τους προαναφερθέντες, και δη όχι μόνο η κατάληψη αλλά και η παραμονή στην εξουσία για τη διαχείριση των πόρων και των συμβόλων της κρατικής μηχανής αλλά και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της.

Βέβαια, σαφώς δεν πρέπει να γίνεται από την Κεντροδεξιά κριτική στην Αριστερά από τα… αριστερά, διότι αυτό θα αποτελούσε μιας πρώτης τάξεως παραδοχή της ηθικής και της ιδεολογικής ηγεμονίας της παράταξης που τώρα κυβερνά. Απλά η επισήμανση γίνεται για να αναδειχθούν η υποκρισία, η θυσία των όποιων τάχα ηθικών και πνευματικών προταγμάτων της στον προαναφερόμενο σκοπό και η συστηματική εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Τελικά τι απέμεινε από όσα έλεγαν επί δεκαετίες οι συμπράξαντες στη δημιουργία της κρίσης, του ελληνικού προβλήματος, που υποκρίνονταν ότι είναι μέρος της λύσης; Ο αντιαμερικανισμός υποχώρησε ατάκτως έναντι της πραγματικότητας. Η ανέξοδη ρητορική εναντίον του προέδρου Τραμπ ανακλήθηκε λόγω της ανάγκης αποτύπωσης φωτογραφικών στιγμιοτύπων (photo opportunities) στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια χειραψίας του κ. Τσίπρα με τον πλανητάρχη και οι αντιπολεμικές δημηγορίες εσίγησαν ενώπιον του ακαταμάχητου επιχειρήματος που συνιστούν για τους Αμερικανούς συμμάχους μας τα 2,4 δισ. δολάρια που θα κοστίσει η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας και οι θέσεις εργασίας που αυτή συνεπάγεται για τους Αμερικανούς πολίτες.

Στο πεδίο της ζώσας πραγματικότητας και της αληθινής ζωής ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, ανεπιτυχώς πια, να λειτουργήσει ρεαλιστικά και να θυμίσει ένα κανονικό κόμμα που έχει σχηματίσει μια κανονική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ικανοποιεί τα απωθημένα του φαντασιακού και του υποσυνείδητου των οπαδών του, αφενός με μαχητικές παρουσίες, λογύδρια και υψωμένες γροθιές στις κηδείες εμβληματικών προσωπικοτήτων του τριτοκοσμισμού -όπως ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσάβες-, αφετέρου με πτήσεις με μαχητικά αεροσκάφη, με το τιμημένο ένδυμα των υπερασπιστών της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Φευ!

Ολοι θυμούνται στο πρόσφατο παρελθόν των ευρωεκλογών του 2014 τον ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύττει ότι μάχεται «για Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, με κατάργηση των βάσεων και των πυρηνικών»! Τελικά ο κ. Τσίπρας κακώς έγινε αντικείμενο χλεύης μιλώντας για στροφή 360 μοιρών. Με τόσες απότομες «μεταμορφώσεις» και αλλαγές πορείας στις οποίες υποχρεώνονται ο ίδιος και οι σύντροφοί του, δεν έχει κάνει στροφή αλλά κανονικό στροβιλισμό – που προκαλεί καθημερινά διογκούμενα αισθήματα δυσφορίας στους πολίτες, αφού έχει ζαλίσει, αλυσιτελώς, τη χώρα και την κοινωνία.

Πηγή: “δημοκρατία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ