Σε χθεσινό συνέδριο του «Economist» ο επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κούρεμα χρέους της Ελλάδας. Αλλά άφησε κάποιες αόριστες υποθέσεις, λέγοντας ότι, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς παρεμβάσεις που θα ελαφρύνουν το χρέος, χωρίς φυσικά να δίνει περισσότερες εξηγήσεις.

«Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα θα λήξει τον Αύγουστο του 2018 και μετά δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, αλλά κάποια επιτήρηση, η οποία θα είναι ανάλογη με αυτή που αντιμετωπίζει η Ιταλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Μοσκοβισί. δήλωσε επίσης ότι το 80-90% των μνημονιακών παρεμβάσεων έχουν γίνει, αλλά «δεν πρέπει να αγνοούμε τα τελευταία μέτρα».

Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση είναι καλό και “υπάκουο παιδί” αλλά ο ελληνικός λαός χρειάζεται και άλλο μαστίγωμα. Και φυσικά, όχι μόνο δεν θα γίνει κούρεμα του χρέους, ;αλλά και μετά τον Αύγουστο που λήγει το μέχρι σήμερα Μνημόνιο, θα υπάρξει ένα μετα-Μνημόνιο. “Πρέπει να τηρήσουν όλοι τις υποσχέσεις τους: η Ελλάδα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει και οι εταίροι να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για παρεμβάσεις στο χρέος”, πρόσθεσε ο ίδιος με το γνωστό αόριστο πολιτικάντικο τρόπο.

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «δεν θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, δεν θα υπάρξει μια τέταρτη διάσωση ή κάτι άλλο». Ερωτηθείς αν τα μέτρα για το χρέος μπορούν να συμφωνηθούν έως τον Αύγουστο, απάντησε: «Νομίζω ότι τον Ιούνιο πρέπει να υπάρξει μια περιεκτική συμφωνία για το πώς εν τέλει θα βγούμε από το πρόγραμμα και πώς θα διαχειριστούμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Είναι ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς πως διαστρεβλώνουν και  μετατρέπουν με θετικό πρόσημο τις δηλώσεις Μοσκοβισί, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι επίσης καθεστωτικές μεγάλες ιστοσελίδες. Ο έντυπος και ηλεκτρονικός δοσιλογισμός έχει πλέον μετατραπεί σε επιστήμη. Την επιστήμη του Γκεμελοψεκασμού.

Οι δηλώσεις Μοσκοβισί, επιβεβαιώνουν αυτό που επανειλλημμένα έχουμε επισημάνει από την ιστοσελίδα μας. Ότι δηλ. μέσα στην ευρωζώνη δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος του ελληνικού χρεόυς, γιατί έτσι επιτάσουν οι κανόνες της ευρωζώνης και γιατί αυτή είναι η βασική πολιτική θέση του Βερολίνου που ηγείται του ευρωκαθεστώτος. Αν γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους, τότε θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στις άλλες χώρες και κυρίως αυτές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που παρ’ όλα όσα λέγονται για ανάκαμψη, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, το χρέος τους έχει διπλασιαστεί.

Συμπερασματικά, αν αρχίσει το ξήλωμα του κουρέματος του χρέους απο την Ελλάδα, τότε το σχέδιο της νεο-γερμανικής κατάκτησης της Ευρώπης θα καταρρεύσει. Και αυτό το Βερολίνο, που έχει τον πρώτο και κύριο λόγο,δεν θα το επιτρέψει. Εκτός και αν άλλοι διεθνείς παράγοντες, μεγάλες διεθνείς ανατροπές το επιβάλλουν. Η Ελλάδα όμως δεν έχει την πολυτέλεια να ελπίζει αν και πότε θα επέλθουν όποιες τέτοιες μεγάλες διεθνείς αντροπές. Για αυτό και η μόνη λύση είναι η έξοδος από την ευρωζώνη ύστερα απο δημοψήφισμα, με συντεταγμένη και νοικοκυρεμένη μετάβαση στη δραχμή, όπως περιγράφεται σε άλλες σελίδες της ιστοσελίδας μας.

LEAVE A REPLY