Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπο τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των 20.000 παράκτιων ψαράδων που ζητούν να παρθούν μέτρα για τον περιορσιμό της καταστροφικής δραστηριότητας των περίπου 200 μηχανότρατων ( βινζότρατες)  που με τα δολοφονικά εγαλεία τους που σέρνονται στο βυθό, παρασέρνουν, καταστρέφουν και σκοτώνουν κάθε γόνο θαλάσιου είδους.Αυτός είναι και ο λόγος που ως γνωστόν έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες αν υπήρχε σωστή διαχείρισή τους,θα μπορούσαν να τρέφουν, όχι μόνο την εγχώρια, αλλά και την διεθνή αγορά και να εισάγουν σημαντικό συνάλλαγμα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου επιτρέπεται η εγκληματική υπεραλίευση από τις μηχανότρατες με απόφαση της ΕΕ ύστερα από αίτημα που υπέβαλλε το Υπουργείο Γεωργίας του “αριστερού” κ. Ευάγγελου Αποστόλου. Εκπρόσωποι των 20.000 παράκτιων ψαράδων έχουν εδώ και καιρό κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να θεσπιστούν και στην Ελλάδα οι ίδιοι κανόνες αλιείας που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να προστατευτεί δηλ. η πλούσια σε αλιεύματα ελληνική θάλασσα από την οποία ζουν πολλές χιλιάδες οικογένεις και συμβάλλουν σημαντικά ποσά στην εθνική οικονομία.

Όπως φαίνεται όμως, οι 200 κάτοχοι μηχανότρατας έχουν ισχυρές άκρες μέσα στο ίδιο το Υπουργείο και καταφέρνουν να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα, σε βάρος των παράκτιων ψαράδων, των  Έλληνων καταναλωτών αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Εικόνες από τις καταστροφικές μηχανότρατες και ο τρόπος που ψαρεύουν παρατίθεται πιο κάτω

 

Στο χάρτη που παρατίθεται πιο κάτω φαίνονται οι περιοχές όπου υποτίθεται ότι απαγορεύεται στις μηχανότρατες να ψαρεύουν. Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει στην πράξη.

Για την καταστροφή των ελληνικών θαλασσλων έχει γίνει και καταγγελία από την Green Piece όπως παρουσιάζεται παραστατικά και στο πιο κάτω βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ