Δεν ντρέπονται καθόλου πλέον. Οι διεθνείς επίσημοι φορείς ΔΝΤ, ΟΟΣΑ,World Bank, διάφοροι οίκοι αξιολόγησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,Ένωση, η Eurostat, και φυσικά όλες ελληνικές κυβερνήσεις, προβλέπουν τα τελευταία 5-6 χρόνια ότι, η Ελλάδα ανακάμπτει σύντομα. Η ανάπτυξη έρχεται οσονούπω. Αλίμονο. Οι προβλέψεις αυτές του ψεύδους και της ντροπής συνεχώς διαψεύδονται.

Πέρυσι οι προβλέψεις του κρατικού  προϋπολογισμού ανέφεραν ότι, η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,7% το 2017 και 3,1% για το 2018. Στον φετινό προϋπολογισμό, προβλέπεται αύξηση 1,8% το 2017 και 2,4% το 2018. Λένε και πάλι ψέματα, πουλώντας ελπίδα για να αγοράσουν χρόνο.

Με την τρέχουσα πραγματικότητα,όλα δείχνουν ότι η κατάσταση της οικονομίας χειροτερεύει. Αυτό διαφαίνεται από την πτώση του τζίρου των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής, την απόλυτη άπνοια στον κατασκευαστικό τομέα, την απουσία επενδύσεων, την υστέρηση των φορολογικών εσόδων, τη διόγκωση των ιδιωτικών χρεών όπως και των χρεών του κράτους προς τους ιδιώτες, αλλά και την απτή μίζερη καθημερινότητα της οικονομίας.

Οι βαρύγδουποι διεθνείς και ημεδαπείς οικονομικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω απ’ όλα οι εδώ ευρωλάγνοι κυβερνώντες δεν ντρέπονται καθόλου από τις συνεχείς διαψεύσεις των αισιόδοξων προβλέψεών τους. Θα τα μπαλώσουν και πάλι με όπλο τα κατοχικά Μέσα Μαζικής Επιβολής. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι, οι ψεύτες και οι κλέφτες τους πρώτους χρόνους χαίρονται.

 

LEAVE A REPLY