Ποιοι είναι τελικά οι συμμορίτες, αυτοί της δραχμής ή αυτοί του ευρώ;  Ιδού οι απορία που δε θέλει και πολύ μυαλό για να απαντηθεί. Οι πραγματικές συμμορίες είναι αυτές που ασκούν, ελέγχουν και διαμοιράζουν την εξουσία, απολαμβάνουν πλούτη και καλοπέραση και αδιαφορούν για τους υπόλοιπους που υποφέρουν. Κατά συνέπεια, μία είναι η εγκληματική συμμορία σήμερα. Η «συμμορία του ευρώ».

Πολιτικοί, πολιτικάντηδες εραστές της καρέκλας, επιχειρηματίες-αεριτζήδες, δημοσιογράφοι-φιρφιρίκοι, τηλεπερσόνες της πλάκας, ψευτομεγαλόσχημοι του κούφιου λούστρου, δημόσια προσώπατα αναντάμ παπαντάμ, όλοι τους, ή σχεδόν όλοι τους λάθρα βιώνοντες με παχυλές αμοιβές και θαλασσοδάνεια, πατούν πάνω στο πτώμα της δύσμοιρης ελληνικής οικονομίας. Συνεχίζουν να υπηρετούν τυφλά ή ημίτυφλα τον αφέντη που μας έριξε στα Τάρταρα, επέβαλλε μια νέα κατοχή και οχτώ χρόνια τώρα μας μαστιγώνει αλύπητα χωρίς έλεος. Και συνεχίζει να το κάνει. Τον Γερμανό νεο-κατακτητή που μας έκατσε στο σβέρκο με όπλο το νόμισμα-δολοφόνο, το ευρώ και τις τράπεζες.

Αποκαλούν εμάς συμμορία της δραχμής ! Ποιοι, οι  συμμορίτες του ευρώ οι οποίο ύστερα από τα εγκλήματά του αφέντη και τα δικά τους εδώ και  οχτώ ολόκληρα χρόνια σε βάρος της χώρας, θα έπρεπε να κρύβονται ή έστω να είναι πιο προσεκτικοί.

Ορισμένοι τέτοιοι ακραίοι συμμορίτες φτάνουν στο σημείο να ζητούν ακόμα και ποινικές ευθύνες και διώξεις κατά των υποστηρικτών της άποψης για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους που σε μια χώρα υποτίθεται δημοκρατική, προτείνουν το διωγμό της άποψης. Δεν τους αρκεί που μονοπωλούν φασιστοειδώς όλα τα καθυποταγμένα και βουτηγμένα στα χρέη ΜΜΕ, (που χρηματοδοτούνται από την υπερφορολόγηση όλων μας), αλλά κουνούν και απειλητικά το δάχτυλο προς τη διαφορετική άποψη, ωσάν να καλούν τους «χωροφύλακες» να μας συλλάβουν.

Είδαμε πολλά τέτοια κείμενα και ακούστηκαν πολλά παρόμοια στα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες ύστερα από μια «χαμηλούτσικη» φωνή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι, μήπως πρέπει να συζητήσουμε για τη δραχμή. Ξεσηκώθηκε όλη η συμμορία, η οποία δεν κατάλαβε ακόμα ότι το μεγάλο αφεντικό της πέραν του Ατλαντικού άλλαξε. Και τώρα είναι κατά του ευρώ και υπέρ της δραχμής. Ο Τράμπ και ο Πούτιν μας λένε να φύγουμε απο ευρώ και εμείς εκεί στα τεσσερα γονατιστοί, «πάση θυσία στο ευρώ».

Παραθέτουμε εδώ ολόκληρο ένα σχετικό άρθρο από με δημοσιογράφο, ακόλουθο της «συμμορίας του ευρώ», καλό κειμενογράφο αλλά κλασικό «συμμορίτη του ευρώ» που το αντλήσαμε από το βουτηγμένο στα χρέη Vimaonline, του πτώματος που λέγεται ΔΟΛ το οποίο επί 8-10 μήνες τώρα, όπως και το Mega και όχι μόνο, δεν πληρώνει τους εργαζόμενους.

Και ακολουθεί βδελυρό ανυπόγραφο κείμενο στο ίδιο μοτίβο από την ιστοσελίδα «Κουρδιστό Πορτοκάλι», εργαλείο του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού Πάνου Καμμένου, ο οποίος αφού στρογγυλοκάθησε στην καρέκλα, μετατράπηκε σε θασιώτη του μνημονίου και μαζί με τους καλοζωϊσμένους ακόλουθούς του, έχει αναγορευτή σε πρωταθλητή της κολοτούμπας και της στάσης στα τέσσερα που ο ίδιος πρωτολανσάρησε στην πολτική πιάτσα

……………………………………………………………..

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου 

VIMAONLINE

Μέχρι πρόσφατα μιλούσαμε για τους «συνωμότες της δραχμής».Ο αλλοπρόσαλλος και «φαντεζί» υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δολοπλόκησε δίδοντας εντολή σε στενό του συνεργάτη εντολή να χακάρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογούμενων και μιλούσε ανοικτά σε διεθνές φόρουμ για παράλληλο πρόγραμμα και bit coins.

Γκρίζες ζώνες υπάρχουν και ως προς το ρόλο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφορικά με προετοιμασίες στο νομισματοκοπείο, αποκαλύφθηκαν επίσης κινήσεις του Γ’ Σώματος Στρατού ενώ πολλές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εθνικού νομίσματος ήταν σε παραλληλία με τις κυβερνητικές ολιγωρίες που οδηγούσαν τη χώρα προς τα εκεί και οι οποίες αποφεύχθησαν κυριολεκτικά στο «και πέντε».

Κανένας φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να διερευνήσει όλα τα παραπάνω. Να δούμε βρε αδελφέ αν υπάρχουν ή όχι ενδεχόμενες ποινικές ή άλλες ευθύνες. Αν υπήρξε συνομωσία. Ενδεχόμενος δόλος.

Όσο όμως η κυβέρνηση δεν απαντά με τρόπο κάθετο, απαιτώντας δηλαδή την παραίτηση του τέως υπουργικού της στελέχους και νυν κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη, όσο τον αφήνει να επαναφέρει το θέμα, τόσο επικαιροποιεί το αίτημα. Να ψάξουμε να δούμε δηλαδή με τρόπο συντεταγμένο ποιοι και πως συνωμοτούσαν υπέρ της φυγής στη δραχμή.

Ποια ήταν τα κίνητρα και οι ενέργειες τους το επίμαχο καλοκαίρι του 2015. Να βρούμε αν υπάρχει εντός αυτής της κυβέρνησης ένα οργανωμένο «δραχμικό έγκλημα». Μια συμμορία της δραχμής δηλαδή που έχει ακόμα και σήμερα υπαρκτούς και ζωντανούς πυρήνες.

Μπορεί ο κ. Ξυδάκης να έριξε «ολίγη από δραχμή» για να φοβίσει τον κόσμο και να κάνει τα επερχόμενα σκληρά μέτρα πιο εύπεπτα, μπορεί κάποιοι να θέλουν να κάνουν τον κοσμάκη να παρακαλά να κλείσει η αξιολόγηση υπό τον τρόμο της κατάρρευσης της χώρας για να δικαιολογήσουν την κωλοτούμπα μιας κυβέρνησης πρόθυμης να μείνει με κάθε κόστος στην εξουσία, όμως τα παιχνίδια με τη δραχμή κοστίζουν και από αυτά ορισμένοι κερδίζουν.

Στην πολιτική λοιπόν τίποτα δεν είναι αθώο. Όποιοι το πιστεύουν αυτό καλύτερα να πάνε στο καφενείο της γειτονιάς τους και να παίξουν πρέφα. Κάθε δήλωση, κάθε τοποθέτηση έχει αξία, δημιουργεί κινητικότητα και φέρνει τούμπα τις αγορές και την πραγματική οικονομία. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από θεσμικούς εκπροσώπους. Μπορεί λοιπόν για μια ακόμη φορά ένας εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε λογική «ό,τι του φανεί του Λωλοσταφανή» να λέει – τάχα- ό,τι του έλθει.

Όμως πρέπει να διερευνηθεί εάν υπάρχει εκ νέου σχέδιο. Γιατί κάποιοι το ξεχνούν, όμως εμείς το θυμόμαστε. Πως δηλαδή στη βιογραφία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ είχε γραφτεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είχε εκμυστηρευτεί πως ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

………………………………

Από το Κουρδιστό Πορτοκάλι

Κατ΄αρχήν θα περίμενε κανείς από τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος κάνει πολύ συχνά αναφορές στο όνομα του Εθνάρχη, να ξεκόψει με ένα διάγγελμα κάθε ιδέα επιστροφής στη Δραχμή που διακινεί πλέον χωρίς αιδώ η θαλασσοδανεισμένη συμμορία των μηντιαρχών-ανάμεσά τους ηχηρά ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ που ακόμη απολαμβάνουν ασυλία.

Ισως  είναι υπερβολή να ζητούμε από έναν λαό σαν τον νεοέλληνα να σκεφτεί, αλλά τουλάχιστο ας προσπαθήσει να φαντασθεί την Ελλάδα στη Δραχμή και εκτός Ευρωπαικής Ενωσης. Απλά ένα πρωί Τούρκοι και Αλβανοί θα βιάζουν τις ανυπεράσπιστες κόρες και τους γιους σας μέσα στα σπίτια σας την στιγμή που η συμμορία των μηντιαρχών (και λοιπών “επιχειρηματιών”) της Δραχμής θα απολαμβάνει στο εξωτερικό τα θαλασσοδάνεια που έχει κάνει εξωχώριες καταθέσεις.

Αυτή θα είναι η τύχη σου σε περίπτωση που ο Τσίπρας με το θράσος της ημιμάθειας οδηγήσει τη χώρα σ΄αυτή την μοιραία επιλογή. Αλλά μια και μιλήσαμε για τη Λίστα Λαγκάρντ καλά θα κάνουν οι αρμόδιες Αρχές αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου να μας απαντήσουν τι απέγιναν οι Ελληνες μηντιάρχες και λοιποί επιχειρηματίες της Λίστας Λαγκάρντ; Κάποιοι μάλιστα από δαύτους έχουν ογκώδεις φακέλους στην Δικαιοσύνη. Αυτοί οι φάκελοι γιατί παραμένουν στα συρτάρια;

Οι Ελληνες μηντιάρχες λοιπόν που χρωστάνε (σύμφωνα με το πόρισα της Εξεταστικής για τα Δάνεια στα ΜΜΕ) πάνω από 2 δις ευρώ που άρπαξαν από τις τράπεζες αποφάσισαν να παίξουν τώρα το χαρτί της Δραχμής-ακόμη κι αν αυτό αυξάνει κατακόρυφα τους εθνικούς κινδύνους και τον ακρωτηριασμό της χώρας. Με απλά λόγια η σεσημασμένη συμμορία της Δραχμής που πέταξε πλέον τις κουκούλες της επιλέγει την επστροφή στο εθνικό νόμισμα για να μπορέσει να διασφαλίσει μέσα από τον όλεθρο της χώρας ότι ποτέ κανείς δεν θα τους αναζητήσει-ούτε φυσικά θα κατάσχει τις περιουσίες τους.

Αυτά τα θρασίμια λοιπόν ενισχύει η σιωπή του Παυλόπουλου και του Τσίπρα πάνω στο θέμα της Δραχμής που ανοίγει κάθε τόσο η Συμμορία με δημοσκοπήσεις, τηλεπαράθυρα και ύπουλη επικοινωνιακή προπαγάνδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ