Ο τέως Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο γνωστός αγελαδοτρόφος-θεραπενίδα των Γερμανών, δεν είναι πια πρόεδρος του Eurogroup. Παρέδωσε μετά από πέντε χρόνια την προεδρία στον Πορτογάλο Υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο, σε μία λιτή τελετή που έλαβε χώρα στο Παρίσι όπου και συναντήθηκαν.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ παρέδωσε στον κ. Σεντένο το καμπανάκι που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup για να σημάνει την έναρξη ή τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και να επιβάλει την τάξη, όποτε αυτό είναι απαραίτητο. «Έχουμε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης -τρομάρα μας-καθιστώντας το κοινό μας νόμισμα πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές κρίσεις» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, ευχαριστώντας τον κ. Ντάισελμπλουμ για τη συνεισφορά του.
Και στο κλίμα της εικονικής αισιοδοξάις ο γερά-Γερούν δεν δίστασε να πει τα κλασσικά ψέματα που αναμασά ο ίδιος και οι όμοιοί του λέγοντας : «Η ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι το 2013. Έχουμε οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, η ανεργία πέφτει και τα δημόσια οικονομικά είναι πιο υγιή. Έχουν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, ιδίως της τραπεζικής ένωσης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ