Παραλήρημα του Εντι Ράμα στην αλβανική Βουλή!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και με ανθελληνικό μένος υπεραμύνθηκε της πολιτικής των κατεδαφίσεων στη Χειμάρρα, ζητώντας μάλιστα τον λόγο από την αντιπολίτευση γιατί βουλευτής της πήγε προχθές στην πόλη και στήριξε τους κατοίκους!

Συνέχισε δε τον έντονα ανθελληνικό λόγο του, μιλώντας για τη διακρατική συμφωνία του 2009 για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων στο Ιόνιο. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση -και τότε κυβέρνηση- ότι έχει διαπράξει εθνική προδοσία παραδίδοντας αλβανικό έδαφος στην Ελλάδα και δεν άφησε κανένα περιθώριο για πρόοδο στο ζήτημα αυτό.

Αφησε και σαφή υπονοούμενα ότι η χώρα μας αναμειγνύεται σε εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας και δυσκολεύει την προοπτική ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα, καταγγέλλοντας πως στην περιοχή εφαρμόζονται πολεοδομικά σχέδια τα οποία έχει προηγουμένως συμφωνήσει ο αδελφός του πρωθυπουργού, Ολσι Ράμα, τον οποίο κατηγόρησε για ανάμειξη σε κυκλώματα εμπορίου κοκαΐνης, με μεγαλοεργολάβους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος!

Εντύπωση προκάλεσε η προβολή βίντεο, από ταμπλέτα που κρατούσε ο Μπερίσα στο βήμα της Βουλής, με τον Εντι Ράμα να μιλάει ελληνικά. Πρόκειται για προεκλογικό σποτ του 2009 υπέρ του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ράμα να λέει στα ελληνικά «Γιώργο, είσαι το ιδανικό παράδειγμα της πολιτικής που έχει ανάγκη η Ελλάδα»!

Πηγή: «δημοκρατία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ