Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 7μμ, οι Διονύσης Χιόνης,Θεόδωρος Κατσανέβας, Σπύρος Λαβδιώτης και Δημήτρης Αρναούτης παρουσιάζουν το το βιβλίο του Μιχάλη Κάχρη “Η αναγκαία μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα”στο Πολεμικό Μουσείο ( αίθουσα Ρήγας Φεραίος), Ριζάρη 2 και Βασ. Σοφιας ( Ευαγγελισμός).  Ύστερα από τις σύντομες εισηγήσεις θα γίνει συζήτηση.Η παρουσία σκεπτόμενων και αγωνιούντων φίλων είναι μια καλή ευκαιρία για να εκτιμήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τις προοπτικές για την ματωμένη πατρίδα μας.

Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.

1 COMMENT

 1. Ὄρνις χρυσοτόκος, Αισώπου.
  Κάποιος είχε μιαν όρνιθα, που κάθε ημέρα έκανε ένα χρυσό αυγό. Μια ημέρα, κάνοντας την σκέψη πως θα περιείχε χρυσά σπλάχνα εντός αυτής την έσφαξε, διαπιστώνοντας όμως πως αυτά ήσαν όπως τα κοινά. Έτσι, έχασε αυτός και την καθημερινή χρυσοφόρο απόδοση.

  Σύγχρονη ερμηνεία:
  Η “όρνις” ήταν η χώρα σε καθεστώς ελληνικής ιδιοκτησίας, και το χρυσό αυγό η με μέτρο (εμπορικών ισοζυγίων) αξιοποίησή της.
  Η κακή σκέψη, ήταν η πρόσκαιρη υπερκατανάλωση με δανεικά (που τα κατέστησαν επιπλέον ΚΑΙ τρισεγγυημένα).
  Η “σφαγή”, είναι η αλλοτρίωση (ξεπούλημα) των αξιών της υπέρ τρίτων, που αγοράζουν πλέον τα πάντα σε δεκατημόρια της αξίας.
  Και αυτά, λόγω έλλειψης διοχετευόμενης ρευστότητας (εθνικό νόμισμα) ΕΚΕΙ που χρειάζεται αυτή με κριτήρια εσωτερικής κερδοφορίας, και όχι εκεί που ΔΕΝ χρειάζεται.

  Τα λέμε…

LEAVE A REPLY