Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1981 πριν από 36 χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ σημείωνε μια ιστορική νίκη στις εθνικές εκλογές εκείνου του έτους, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Με κυρίαρχο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε τον Γεώργιο Ράλλη και την ΝΔ σάρωσε στις εκλογές, καταλαμβάνοντας ποσοστό 48,07% με 172 έδρες. Η ΝΔ έλαβε 35,87% των ψήφων κατέλαβε 115 έδρες και το ΚΚΕ 10,93% και 13 έδρες. Τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετείχαν δεν κατάφεραν να εκλέξουν κανένα βουλευτή.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ που καπηλεύεται τον τίτλο και την ιστορία του Κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου,του Γιώργου Γεννηματά, της Μελίνας Μερκούρη κλπ., είναι προφανές γιατί λησμόνησε την ιστορική αυτή ημέρα της αλλαγής από τη μονοκρατορία της δεξιάς του παρελθόντος. Απλούστατα δεν έχει ούτε και θέλει να έχει σχέση με τις ρίζες του..

pasok1981

Γιατί η 18η Οκτώβρη “δένει” ιστορικά τον Ανδρέα με τον Γεώργιο Παπανδρέου

Οι συγκεντρώσεις που έμειναν στην ιστορία

Η προεκλογική περίοδος ήταν πολύ έντονη, με τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιεί τεράστιες προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή της 5ης Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, που άνοιξε την αυλαία για την προεκλογική περίοδο ή στη Θεσσαλονίκη και φυσικά στο Σύνταγμα!

pasok_2_1981

Ο Τύπος της εποχής για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ

Ο

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ