Η “ανακεφαλαιοποίηση” των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά τη μεγαλύτερη κλοπή που έχει συνττελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο και ίσως και διεθνώς σε καιρό ειρήνης.Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και το οποίο καλύφθηκε συνειδητά από ένα καταλυτικό πέπλο σιωπής. Πρόκειται για μια απίστευτη κομπίνα που έστησαν οι Ευρωπαίοι “Εταίροι” μαζί με τα συνεταιράκια τους, τους τραπεζικούς Γύπες των αγορών.
Αλλά ας δούμε συγκεκριμένη την όλη μεθόδευση της ληστείας. Στην ανακεφαλαιοποίηση καθορίστικαν αρχικά μηδενικές τιμές για τις μετοχές των τραπεζών.Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank, δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικής, τέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bank και …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Χίλια ευρώ δηλ. ισοδυναμούσαν με 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, 100.000 μετοχές της Eurobank!!! και 10.000 ευρώ με 3,5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς!
Αλλά επιπλέον επιβλήθηκε κάτι απίστευτο και όμως αληθινό. Μόνο συγκεκριμένοι ξένοι επενδυτές-Γύπες είχαν δικαίωμα αγοράς των μετοχών.Στους Έλληνες είχε απαγορευτεί η συμμετοχή στη σχετική διαδικασία. Αυτό επιτρεπόταν μόνο στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες. Δεν αρκέστηκαν οι τραπεζίτες όμως μόνο σε αυτό. Προχώρησαν και σε μείωση των μετοχών. Καθόρισαν ότι οι κάτοχοι παλιών μετοχών ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν 100 μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank για να πάρουν 1 καινούρια, να δώσουν 50 παλιές μετοχές της Alpha Bank για 1 νέα και 15 μετοχές της Εθνικής για 1 νέα.
Με το άλλο κόλπο συνετελέσθηκε η εξόντωση των μετόχων που υπήρχαν μέχρι τότε! Μια παλιά μετοχή π.χ. της Εθνικής Τράπεζας, αν είχε αγοραστεί τις μέρες των παχιών αγελάδων, είχε φτάσει να κοστίζει και 23 ευρώ – η μία μετοχή. Οι 15 μετοχές επομένως που έπρεπε να δώσει ο παλιός μέτοχος για να πάρει μια νέα μετοχή κόστιζαν, στην ακραία περίπτωση, το ποσό των 345 ευρώ. Πόσο κάνει όμως η νέα μετοχή που θα πάρει ο παλιός μέτοχος; Μόνο… 30 λεπτά!!! Είχε δώσει δηλαδή 345 ευρώ και παίρνει 30 λεπτά!!!

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε τη μισή της αξία! Λόγω των τιμών στις οποίες έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα, οι «παλιοί» μέτοχοι των τραπεζών έχασαν το εκπληκτικό ποσό των…32 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Μόλις τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φέτος το Νοέμβριο όμως η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε σε τιμές που υποβίβασαν την αξία τους στο αβυσσαλέο ποσό των… 747 εκατομμυρίων (όχι δισεκατομμυρίων!) ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για έκπτωση προς τους κερδοσκόπους της τάξης του… 97,8!!!

Στο 2,2% της περυσινής αξίας τους πουλήθηκαν οι τράπεζες! Η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας που αναφέραμε πιο πάνω (23 ευρώ) δεν είναι σε καμιά περίπτωση η μέγιστη τιμή που έφτασε ποτέ. Αν μιλήσουμε για τιμές τραπεζικών μετοχών προ κρίσης, αναφερόμενοι π.χ. στο χρηματιστηριακό κλείσιμο της 12ης Νοεμβρίου 2009, προ εξαετίας, οι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό τιμές των μετοχών των τραπεζών ήταν της Alpha Bank 3,98 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς 52,96 ευρώ, της Eurobank 87,5 ευρώ και της Εθνικής Τράπεζας 124,85 ευρώ, όπως ανέφερε η Καθημερινή που έχει κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς.

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η τιμή των μετοχών τους έχει καταβαραθρωθεί. Την Alpha Bank κατά 98,99% – που είναι και η χαμηλότερη απώλεια!!! Της Εθνικής κατά 99,98%, της Πειραιώς κατά 99,99% και της Eurobank κατά 99,99%!!!

Στο πλαίσιο αυτό, οι παλιοί μέτοχοι αφανίστηκαν και έχασαν τα λεφτά τους.

Μεταξύ αυτών και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχασε μέχρι δεκάρας τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει στις τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι Γύπες που υπέκλεψαν τις ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει το ξεκοκάλισμά τους, με την πώληση κερδοφόρων περιουσιακών τους στοιχείων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας και ειδικότερα όσον αφορά θυγατρικές στα Βαλκάνια και αλλού. Και έπονται οι μεταφορές σε συνεργαζόμενους Γύπες των κόκκινων δανείων σε ποσοστά κάτω του 30% της αξία τους.
Η οικονομική κατοχή της χώρας από τη γερμανία και τη Νεά Τάξη σε όλο της το μεγαλείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ