Στη συνάντησή του με τον Προλόπη Παυλόπουλο που είχε σήμερα το πρωϊ ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τόνισε για άλλη μια φορά πως, όταν στην αρχή της ελληνικής κρίσης είχε τεθεί θέμα Grexit, ο ίδιος ήταν σαφώς αντίθετος, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρώπης.

Η τοποθέτηση αυτή του Νικολά Σαρκοζί επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη σταθερή εναντίωση της Γαλλίας στο Grexit, που δεν οφείλεται φυσικά σε “αγαπη” προς την Ελλάδα,ή στην πιθανή διάλυση της Ευρώπης,  αλλά στην αγωνιώδη προσπάθεια των Γάλλων να υπάρξει φρένο στην ισχυροποίηση της γερμανικής ευρωζώνης, η οποία απειλείται από τη συμμετοχή σε αυτήν ενός αδύναμου κρίκου όπως είναι η χώρα μας. Φυσικά η Γαλλία από μόνη της δε ήταν και δεν είναι σε θέση να επιβάλλει πολιτικές υψηλών συμφερόντων χωρίς την ισχυρή παρέμβαση προς την ίδια κατεύθυνση και για τους ίδιους λόγους των ΗΠΑ.

Και ενώ οι επικεφαλείς των μεγάλων αυτών χωρών  φροντίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα της δικιάς τους πατρίδας, δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τις δικές μας πολιτικές ηγεσίες. Οι οποίες  προτάσουν το ίδιον συμφέρον δηλ. αυτό της παραμονής τους στην κυβερνητική καρέκλα, που εξαρτάται κυρίως απο τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ