Ο απερχόμενος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βολφγκάνγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνική οικονομική κρίση, ιδιαίτερα μετά το 2015. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σόιμπλε αρνήθηκε ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές. «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».

Ερωτηθείς για το Grexit ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας επισήμανε πως «σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Αλλά και πάλι: μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να λάβουν μία τέτοια απόφαση».

Όσον αφορά στα σημερινά δεδομένα ο κ. Σόιμπλε εκτίμηση πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς η χώρα έχει σοβαρές πιθανότητες να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της στις αγορές.

Τέλος, αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη ο πρώην γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε τις σχέσεις με τον κ. Βαρουφάκη δύσκολες προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως εκτός από μερικά ΜΜΕ κανείς δεν παίρνει τον κ. Βαρουφάκη στα σοβαρά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ