Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Βόλφαγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι “δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κούρεμα χρέους για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και πως αν η Ελλάδα θέλει κούρεμα του χρέους, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη”. Όπως σημείωσε ο ίδιος, “αν δεν εφαρμόσει η Ελλάδα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει και το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος, όμως αυτό “είναι θέμα της Ελλάδας”, ανέφερε.

“Δεν έχουν περάσει τον κάβο, επομένως πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και να είναι ανταγωνιστική”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός. “Αν οι Έλληνες είναι απρόθυμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, τότε πρέπει να πάμε στον άλλο δρόμο, και αυτή “είναι μία απόφαση που θα λάβει η Ελλάδα”.Με άλλα λόγια μας λέει πως αν επιμένεται στο εξωφρενικά μαζοχιστικό “πάση θυσία στο ευρώ”, θα υποστείται τις πολύ οδυνηρές συνέπειες της επιλογής σας.

Είναι προφανές πως το Βερολίνο εμμένει απόλυτα στις παλαιότερες θέσεις του ότι, δέχεται κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, μόνο αν η Ελλάδα αποχωρήσει απο το ευρώ. Και όπως έχει επανειλημένα δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος ο Σόϊμπλε, στην περίπτωση αυτή θα μας χορηγήσει 50 δις ευρώ και θα εγγυηθεί το κλείδωμα της ισοτιμίας της δραχμής με υποτίμηση κατά 25%. Αυτό θα ενισχύσει την αναταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα με την λελογισμένη κυκλοφορία εθνικού νομίσματος, θα επιτρέψει την ανάκαμψη της. Με την υποτίμηση της δραχμής κατά 25%, ένα ευρώ θα ισοδυναμεί με 0,75 δραχμές και  75.000 ευρώ με 100.000 νέες δραχμές.

Υπενθυμίζεται ότι, το εργαλείο της ελεγχόμενης υποτίμησης ή διολίσθησης των εθνικών νομισμάτων, αποτελεί κεντρικό όπλο για την ανταγωνιστικόιτητα των διάφορων χωρών με πρώτη απο όλες την Κίνα που κρατά χαμηλά την ισοτιμία του Γουάν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να είναι εξόχως ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις και απιελές της δύσης, η Κίνα επιμένει σε αυτήν την πολιτική, για αυτό και αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Το παράδειγμά της ακολουθούν και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες με επιτυχία.

Υπενθμίζεται ότι, το 1953, η τότε κυβέρνηση του Σπύρου Μαρκεζίνη με εισήγηση του σπουδαίου καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα, υποτίμησε τη δραχμή κατά 50% σε σχέση με το δολάριο, με αποτέλεσμα η χώρα μας να αναπτυχθεί αλματωδώς επι σειρά ετών, σε βαθμό που να γίνεται λόγος διεθνώς για το “Ελληνικό αναπτυξιακό θαύμα”

Σήμερα, η εμμονή του εγχώριου πολιτικοδημοσιογραφικού κατεστημένου για την παραμονή μας στην καταστροφική ευρωφυλακή, καταντά υστερική. Μέχρι πρόσφατα οφειλόταν στην πολιτική εξάρτηση απο την Ουάσιγκτον του Μπαράκ Ομπάμα που επέμενε για την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Με δεδομένο ότι στη θέση του τελευταίου τώρα βρίσκεται ο Ντόναλντ Tράμπ που μας προτρέπει για το Grexit, οι τρεις  άλλες πιθανές εξηγήσεις για την υστερική εμμονή στο αυτομαστιγωτικό “πάση θυσία στο ευρώ” είναι : α) η εξάρτηση του κατεστημένου απο Ευρωπαϊκά προγράμματα, β) η άγνοια και γ) η μέγιστη ανοησία !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ