Στις τραγικές μέρες του σήμερα, πρώτιστο  χρέος των πολιτών σήμερα  είναι να αντιληφθούν το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους και σε βάρος της χώρας μας. Να μην ακούν ειδήσεις και  πολιτικά σχόλια από την  τηλεόραση και το ραδιόφωνο γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπηρετούν συνειδητά και συστηματικά τη βελούδινη γερμανική κατοχή. Να μη  δέχονται άκριτα τα ψέματα, το φόβο, την ελπίδα που εκπέμπουν οι παπαγάλοι του κατοχικού καθεστώτος. Να απορρίπτουν όλους τους «σωτήρες» όλων των αποχρώσεων, κομμάτων,  παρακομματιδίων και χρωμάτων  που προβάλλουν την προσωπική τους δεξιότητα, καπατσοσύνη,γοητεία, τις δικές τους «μαγικές συνταγές» για έξοδο από την κρίση.

¨Όταν ακούν πολιτικούς, πολιτικάντηδες, βαρύγδουπους οικονομολογούντες και εξυπνάκηδες αναλυτές να υποστηρίζουν ότι, δεν έχει σημασία ποιος ελέγχει το νόμισμα, να τους θυμίζουν ότι «όποιος ελέγχει τον κουμπαρά παραγγέλλει και τη μουσική». Να τους θυμίζουν τη ρήση του Ρότσιλντ που είπε : «Δώσε σε εμένα τη δυνατότητα να εκδίδω χρήμα και άσε τους άλλους να εκδίδουν νόμους» Και αυτή του Λένιν που προειδοποίησε πως «αν θέλεις να καταστρέψεις μια χώρα, φρόντισε να καταστρέψεις το νόμισμά της». Και στο τέλος να τους γυρίζουν την πλάτη.

Οι πολίτες, όταν ακούν διάφορους «ξεραόλες» αναλυτές του καφενείου να υποστηρίζουν ότι, το χρέος το κληρονομήσαμε από δική  μας κακοδιαχείριση του παρελθόντος, να τους παραπέμπουν στις επίσημες στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δείχνουν ότι, περίπου το μισό σημερινό χρέος δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη. Και να τους αποστομώνουν με το εξής ζήτημα-ερώτημα: «αν κληρονομήσαμε  τόσο μεγάλο χρέος από το δικό μας παρελθόν, τότε πως μας δέχτηκαν στην ευρωζώνη, αφού βασική προϋπόθεση για το σκοπό αυτό είναι να μην υπάρχει υψηλό χρέος».  Και να συμπληρώνουν αναρωτιωντας «πότε στο παρελθόν η χώρα μας έζησε τέτοια τραγωδία όπως η σημερινή;»

Παράλληλα, οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνονται σωστά από τις σωστές πηγές πληροφόρησης για την αναγκαία μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα με συντεταγμένο τρόπο. Και να επιμένουν στο να πείσουν  τους  συμπολίτες μας ότι, χωρίς συντεταγμένη έξοδο από το παρανοϊκό ευρώ που ελέγχει το Βερολίνο και την παγίδα χρέους όπου μας έχουν ρίξει οι πονηροί δανειστές, δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε  από τη Σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία. Μιλάμε για σοβαρή μελετημένη πρόταση για συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή όπως έχει περιγραφεί από σοβαρές μελέτες και εφαρμόσιμες προτάσεις και όχι κηρύγματα για πιστολιές στο αέρα. Όταν η άποψη αυτή, εκτός από το να  γίνει κυρίαρχη στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αποκτήσει και δυναμική παρουσία, τότε θα αναδειχθεί ο ισχυρός  πατριωτικός  και δημοκρατικός πολικός φορέας που θα ανατρέψει το ευρωμνημόνιο και τους εδώ εκπροσώπους του, θα οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και στο δρόμο της υγιούς ανάπτυξης.

Αυτό είναι το χρέος των πολιτών. Να αγωνιστούν οι ίδιοι με σωστή γνώση και κατάλληλες δράσεις  για τη σωτηρία της πατρίδας. Για να θυμηθούμε και τον Μαγιακόφσκι : «Το μέλλον δεν έρχεται μόνο του αν δεν κάνουμε κάτι και εμείς για αυτό. Και τον Μαντέλα « Η ανατροπή φαίνεται πάντα αδύνατη στην αρχή μέχρι να γίνει πράξη».

LEAVE A REPLY