Ύμνους λατρείας και αφοσίωσης έψαλλε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις τελευταίες ημέρες ο  “Φον” Γιάννης Στουρνάρας. Χωρίς αιδώ και καταισχύνη, ο κορυφαίος “Γερμανοτσολιάς” τόνισε πως  ταυτίζεται με το ματσίγωμα της Ελλάδας από τον αρχιερέα της γερμανικής νεοκατοχής.

Ο “Φον Στουρνάρας” εξύνμησε τον προΙστάμενό του δόκτορα Σόιμπλε σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ. Στο Bloomberg ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα :

«Ο Σόιμπλε είχε μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Είχε ενέργεια, μεγάλη αντοχή και ισχυρές απόψεις» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης και πρόσθεσε ότι η ισχυρή οικονομική επίδοση της Γερμανίας έδωσε στον Β. Σόιμπλε «έναν κυρίαρχο ρόλο». Είχαν προηγηθεί ακόμα πιο επαινετικές αναφορές του κ. Στουρνάρα μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Ως πολιτικός ήταν σκληρός, αλλά αναζητούσε πάντα λύσεις» ανέφερε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ακριβώς το ίδιο υποστήριξαν χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και ο ίδιος ο δόκτωρ Σόιμπλε, στον προσωπικό απολογισμό που έκανε μιλώντας στους «Financial Times»! Τι σύμπτωση! Στην ίδια συνέντευξη, ο Φον Στουρνάρας και διοικητής της κατοχικής ΤτΕ έφθασε στο σημείο να πιστώσει στη στάση του απερχόμενου Γερμανού υπουργού Οικονομικών την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και την αύξηση των καταθέσεων κατά 17 δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, χωρίς να βρει ούτε μια λέξη για τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών που οδήγησαν στα πλεονάσματα! Και πρόσρεσε ότι ο Β. Σόιμπλε: «Είχε τρομερό σθένος και εσωτερική δύναμη, χαρακτηριστικά με τα οποία υπερκάλυπτε τη φυσική αδυναμία του. Στις συνεδριάσεις ήταν πάντα διαβασμένος και πολλές φορές, ενώ όλοι μας είχαμε καμφθεί από την κούραση, αυτός συνέχιζε».

LEAVE A REPLY