Η χαρισματική συμπρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού και αντιμεταναστευτικού (και όχι ακροδεξιού όπως σκόπιμα το χαρακτηρίζει το κατεστημένο των ΜΜΕ της Νέας Τάξης) κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι, χρησιμοποίησε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι για να σχολιάσει στο Twitter την ιστορική νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν εις βάρος σου, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”- Γκάντι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #Btw17#AfD», έγραψε η Πέτρι στο Twitter.

Από την πλευρά του ο άλλος συμπρόεδρος του  Αλεξάντερ Γκάουλαντ, δεσμεύθηκε σήμερα «να αλλάξει αυτή τη χώρα» μετά την θριαμβευτική νίκη που κατέγραψε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, συγκεντρώνει το 13,5%.

«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα (…) Μόνο ο ιδεαλισμός (των μελών και των υποστηρικτών μας) μας έφερε εδώ και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Και αγαπητοί φίλοι, τώρα που είμαστε προφανώς η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη (…) η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί. Θα τους κυνηγήσουμε. Και θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ (…) και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας».

Από την αρχή της ίδρυσης του το 2013 το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) επέμενε για το Grexit. Εξηγώντας τη θέση του κόμματος της στην Deutsche Welle, η αναπληρώτρια πρόεδρος του κόμματαος και ευρωβουλευτής Μπέατριξ φον Στορχ επισημαίνει πως,«για την Ελλάδα το ευρώ είναι ένα σκληρό νόμισμα. Αυτό καταστρέφει την ελληνική οικονομία. Για να αντισταθμίζονται τα ανταγωνιστικά της μειονεκτήματα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της υποτίμησης του νομίσματος». Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ένα εθνικό νόμισμα.

Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη «βλάπτει», τονίζει η κ. φον Στόρχ, «τον έλληνα πολίτη και την ελληνική οικονομία.» Η έξοδος από το ευρώ δεν ενδεικνύεται όμως μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα κράτη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας τους. Σύμφωνα με το AfD το όλο εγχείρημα Ευρωζώνη έχει αποτύχει και θα πρέπει να καταργηθεί.

Τι γίνεται όμως με το χρέος που έχει συσσωρευτεί σε περίπτωση ενός Grexit. «Θα πρέπει να το ξεγράψουμε», απαντά κοφτά η υποψήφια βουλευτής του AfD στην Deutsche Welle. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς – ουδέποτε η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της. Κάθε επιπλέον δάνειο προς τη χώρα συνιστά δώρο και δεν θα επιστραφεί ποτέ.» Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να κηρύξει πτώχευση. Και αυτό σημαίνει «πως ο δανειζόμενος απελευθερώνεται από τα χρέη του και ο δανειστής παραιτείται από την αξίωση επιστροφής του δανείου». Ο λόγος που δεν διαγράφονται τα χρέη σχετίζεται με το πολιτικό κόστος αυτού του μέτρου υπογράμισε η ίδια.

Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Μπέατριξ φον Στορχ Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Μπέατριξ φον Στορχ

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.