Με μάτια που βγάζουν φωτιές αναμονής για την καρέκλα, βιάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει αυτός τη διαχείριση της ευρωφτώχειας για αυτό και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στο Εurogroup, προειδοποιώντας ότι στο τραπέζι επανέρχεται η απειλή του Grexit, και ζητώντας άμεσα εκλογές. Κολημένος στην ιδεοληψία του ευρώ ο Κυριάκος αναμασάει όπως ο Αλέξης και οι άλλοι μνημονιακοί μικροεταίροι της βουλευτικής φαρσοκωμωδίας, το γελοίο όσο και τραγικό “πάση θυσία στο ευρώ”

Η κυβέρνηση, είπε, οδήγησε τη χώρα σε απολυτό αδιέξοδο με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα , την αναξιοπιστία τις συνεχείς αντιφάσεις της. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οδήγησε όλους τους εταίρους σε υπερβολικές απαιτήσεις και αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη.

«Το λογαριασμό θα το πληρώσουν, και σε αυτή την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι πολίτες που ανήκουν στη φτωχή και τη μεσαία τάξη. Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν. Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι είναι η παρακαταθή που μάς κληροδότησε ο κ. Τσίπρας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και οι εταίροι εχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν.

Η αγωνία της του Κυριάκου να αναλάβει αυτός τη συνέχιση της ευρωκατοχής αναδεικνύει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το τεράστιο πολιτικό κενό που υπάρχει στη χώρα μας απο την έλλειψη σοβαρού δημοκρατικού και πατριωτικού πολιτικού φορέα που θα αναλάβει την έξοδο της χώρας μας απο την ευρωφυλακή και θα την οδηγήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην ανάπτυξη, στην κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Αυτό το τεράστιο πολιτικό κενό δεν μπορεί παρά σύντομα να καλυφθεί. Και θα καλυφθεί.Γιατί αυτό επιτάσσουν οι καιροί, η τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Η αντικατάσταση του Αλέκου από τον Κυριάκο δε θα είναι παρά ο ίδιος ο Μανωλιός που έβαλλε τα ρούχα του αλλιώς. Τι Αλέξης, τι Κυριάκος, για τη χώρα είναι ο ίδιος ευρωμνημονιακός πάτος.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.