1.  Θεόδωρος Κατσανέβας

Η λυμφατική οικονομική πορεία της Ευρώπης και ειδικότερα της Ευρωζώνης, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού,το Brexit, οι επερχόμενες πολύ ανατροπές από τις εκλογές σε Γαλλία, Ιταλία,Ολλανδία αλλά και Γερμανία και πάνω από όλα η ανατρεπτική εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, σηματοδοτούν τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονται μέσα στο 2017. Η χώρα μας πρέπει να καταβάλλει 6,3 δις τον Ιούλιο και συνολικά 11,3 δις το 2017 και αυτό είναι αδύνατο να το πετύχει χωρίς να βάλλει πολύ βαθιά το νυστέρι σε περικοπές μισθών, συντάξεων, κρατικών δαπανών. Πόσο αίμα μπορεί όμως να αντληθεί από έναν ημιθανή ;

Το Βερολίνο παραμένει άτεγκτο στις απαιτήσεις του και καιροφυλακτεί για να εφαρμόσει το σχέδιο Σόϊμπλε για το Grexit και τη δημιουργία μια στενά ελεγχόμενης σκληρής ευρωζώνης, γεγονός που μετά τις τελευταίες διεθνείς ανατροπές φαντάζει πολύ δύσκολο. Τώρα πια δεν υπάρχουν οι Ομπάμα-Κλίντον για να ασκήσουν αφόρητες πιέσεις για την παραμονή μας στο ευρώ όπως έκαναν το καλοκαίρι του 2015. Ο νέος πλανητάρχης το έχει ξεκαθαρίσει. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και το πρόβλημα του χρέους της χώρας μας οφείλει να το λύσει η Γερμανία. Κοντολογίς, το Grexit και η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα είναι σήμερα σχεδόν βέβαιη.

Γεγονός  είναι  ότι, η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τα οράματα και τις παρακαταθήκες των εμπνευστών και δημιουργών της. Αντί για ευημερία των λαών και σύγκλιση των οικονομιών, βιώνουμε απόκλιση και απέραντη δυστυχία, με τον πλούτο να συγκεντρώνεται στην ολιγαρχία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου που έχει εξαγοράσει δεξιές και αριστερές συνειδήσεις.

Στη χώρα μας, την ώρα που ο ελληνικός λαός λιμοκτονεί και η χώρα αυτοκτονεί, κυβερνώντες,  αντιπολιτευόμενοι και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, επιμένουν στο «πάση θυσία στο ευρώ» Ε όχι λοιπόν. Είναι ώρα να γυρίσουμε στη δραχμή. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει άναρχα, αλλά με σχέδιο και συντεταγμένο τρόπο. Αυτή είναι η μοναδική εναλλακτική λύση για την ανάταση και ανάσταση της πατρίδας.

Εδώ αφήνοντας πίσω τους ευρωδοσίλογους και τους ευρώδουλους που έχουν βασανίσει τη χώρα και αρκετοί από αυτούς φλερτάρουν με τη φυλακή, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε και πάλι την κορυφαία διαφορά ανάμεσα στη συντεταγμένη και στην άναρχη μετάβαση στη δραχμή .

Με τη συντεταγμένη μετάβαση μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα σε έξοδο από την κρίση και αποκατάσταση της εθνικής μας οντότητας και αναπτυξιακής δυναμικής. Ενώ με την άναρχη είναι βέβαιη η εθνική καταστροφή, ίσως μεγαλύτερη και απ’ αυτήν που βιώνουμε μέσα στην κατοχική μνημονιακή ευρωζώνη. Εμείς οι μελετητές και μαχητές της  δραχμής, πολεμάμε την καταστροφική ευρωζώνη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσυπογράψουμε την  καταστροφική προοπτική της άναρχης μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Ούτε θα παραδώσουμε το ολοένα και αυξανόμενο κίνημα της δραχμής σε πολιτικούς φορείς που αδιαφορούν για την πιθανή Ισλαμοποίηση της χώρας μας.

Δε θα παραδώσουμε το όραμα για την εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη, μέσα από τη μετάβαση στη δραχμή σε αφελείς, λαοπλάνους, πατριδοκάπηλους αλλά ούτε και σε  πατριδοκτόνους εθνομηδενιστές. Γι΄αυτό επιμένουνε στη συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μέσα από ένα πλατύ δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα, ένα νέα ΕΑΜ που μπορεί να ανατρέψει το φριχτό σημερινό μνημονιακό συστημικό, κατοχικό καθεστώς.

Οι διαπιστώσεις, οι μεμψιμοιρίες, οι  διαμαρτυρίες, οι κινητοποιήσεις, η επαναστατική γυμναστική, οι κούφιες πιστολιές, οι καρναβαλικού τύπου επαναστάσεις, είναι αδιέξοδες χωρίς προτάσεις. Γι’ αυτό έχουμε μελετήσει σε βάθος και έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο, σαφές ολοκληρωμένο σχέδιο συντεταγμένης μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Το οποίο απαιτεί, εκτός των άλλων,καλή προετοιμασία, σοβαρότητα, διαπραγματευτικές δεξιότητες, υπομονή και επιμονή.

Οι πολίτες πρέπει να βγουν απ΄το κλουβί του φόβου που καλλιεργούν ασύστολα τα κατοχικά ΜΜΕ. Γιατί ποτέ κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας από τη σφαγή. Οφείλουν να μην παραπλανιούνται από επαναστάτες της κατσαρόλας με τους υπερφίαλους λογιοτατισμούς τους που μπορεί να μας οδηγήσουν στα βράχια. Γιατί με αέρα κοπανιστό δε βάφονται αυγά.

Ναι, η χώρα μπορεί να σωθεί από το βάραθρο όπου έχει καταποντιστεί από τους πονηρούς «Εταίρους» και τους εδώ Πραιτοριανούς τους. Αρκεί να γίνουν σωστές δράσεις και ενέργειες με όραμα, νου, γνώση, σύνεση, σωστά, έξυπνα και δυναμικά. Όπως θα έλεγε και ο Γκαίτε αντί να καταριόμαστε το σκοτάδι, ας ανάψουμε ένα κερί. Ένα κερί που θα μας δώσει φως και δε θα μας κάψει.

 

https://www.blogger.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.