Μιλώντας στο συνέδριο «Thessaloniki Summit 2017», ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,αποκάλυψε ότι, ο κ. Σόιμπλε τού πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και μάλιστα τρεις φορές, αλλά ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε να τον πείσει με την επιχειρηματολογία του, ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στο ευρώ!!!!! «Και όχι μόνο το δέχτηκε, αλλά στήριξε με αποφασιστικότητα τη δέσμευσή του και έμεινε σταθερός», ανέφερε έμπλεος υπερηφάνειας ο φίλος μας ο Ευάγγελος.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Βενιζέλος, ένας θεωρούμενος ευφυής άνθρωπος, δείχνει μια ανεξήγητη εμμονή στην καταστροφική αντίληψη του “πάση θυσία στο ευρώ”, κάτι που είναι πλέον από οφθαλμοφανές  ακόμα και σε άτομα χαμηλής νοημοσύνης. Ομολογουμένως είναι μυστήριες  και ανεξήγητες οι βουλές ανθρώπων και πολιτικών πολλές φορές.

Ανεξάρτητα  απο αυτά, ο Ευάγγελος με τις ίδιες δηλώσεις του γελειοποιεί τον κορυφαίο Γερμανοτσολιά Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ξεδιάντροπα ότι…… “δεν άκουσε ποτέ τον Σόϊμπλε να μιλάει για Grexit”.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης τόνισε ότι, το δίδυμο Μέρκελ–Σόιμπλε όλα αυτά τα χρόνια δεν άλλαξε και ακολούθησε σταθερή και αταλάντευτη οικονομική πολιτική, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν πολλοί πρωθυπουργοί και υπουργοί.Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, τον χαρακτήρισε «φιλοευρωπαϊστή, σκληρό διαπραγματευτή», αλλά και «πολιτικό που τηρούσε τις δεσμεύσεις του και μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί του».

Σε ερώτηση αν οι μετεκλογικές εξελίξεις στη Γερμανία θα επηρεάσουν άμεσα και την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το σωστό για την Ελλάδα και για την Ευρώπη θα ήταν να συμμετείχαν στην κυβέρνηση και οι σοσιαλδημοκράτες, και εκτίμησε ότι θα υπάρξει σκληρή και πολύμηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην καγκελάριο Α. Μέρκελ και τους εταίρους που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση.

Για την πορεία των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακατέχεται από ιδεοληπτικό σύνδρομο. «Υπάρχουν λαμπρές επενδύσεις που για τον μικρό-καταγωγικό ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν κόκκινο πανί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ο Καναδός επενδυτής στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Eldorado. Οι Καναδοί μπορεί να συμμετέχουν έμμεσα σε επενδυτικά σχήματα σε τράπεζες, στο αεροδρόμιο των Αθηνών, κ.ά.».

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.