Συνολικά, τα φέσια του δημοσίου –οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και εκκρεμείς επιστροφές φόρων – εκτινάχθηκαν στα 6,026 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.Το ποσό των 6 δις αντιπροσωπεύει περίπου το 3,5% του ΑΕΠ, δηλ. το ποσό που είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ως ετήσιο πλεόνασμα για να καταβάλλουμε τις υποχρεώσεις μας στους τοκογλύφους δανειστές μας.

Στα 272,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πληρωμές του Δημοσίου για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, ενώ η χρηματοδότηση που διέθεσε για τον σκοπό αυτό ανήλθε σε 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό μηνιαίο δελτίο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο στα 2,113 δισ. ευρώ από 1,520 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου υποχώρησαν οριακά στα 3,912 δισ. ευρώ από 3,917 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.Οι πληρωμές του κράτους στο οκτάμηνο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν σε 513 εκατ. ευρώ, ενώ για επιχορηγήσεις και ενισχύσεις πιστώσεων διέθεσε 424,7 εκατ. ευρώ.Για εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι πληρωμές του δημοσίου περιορίσθηκαν σε 108,3 εκατ. ευρώ και οι χρηματοδοτήσεις σε 145 εκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.