Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανέρχονται πλέον κοντά σε 100 δις, αφού οι φορολογούμενοι πολίτες αδυνατούν να καταβάλλουν τις υπέρογκες έως εξωφρενικές φορολογικές υοχρεώσεις που επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία ως γνωστόν υπάγεται απ’ ευθείας στις Βρυξέλες. Για την ακρίβεια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών στην εφορία ανήλθαν στο τέλος Αυγούστου στα 98,23 δισ. ευρώ και συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ενδότερα της εφορίας.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή τον Αύγουστο, οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτες νέες οφειλές προς τις εφορίες και γενικά τη φορολογική διοίκηση.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον Αύγουστο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,068 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο, φθάνοντας από την αρχή του έτους στα 8,551 δισ. ευρώ. Από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,068 δισ. ευρώ τα 938.000.000 είναι καθαρά φορολογικές οφειλές, κάτι που δείχνει ότι επιχειρήσεις και νοικοκυριά αφήνουν πλέον απλήρωτους φόρους σε μεγάλη κλίμακα.

Την ίδια ώρα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιείται για την αναγκαστική είσπραξη οφειλώνμέσω κατασχέσεων. Συγκεκριμένα, έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 971.508 οφειλέτες. Πρόκειται για κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και σε άλλα εισοδήματα, που επιβλήθηκαν σε 971.508 οφειλέτες.

Επιπλέον, με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται άλλοι 1.652.508 οφειλέτες ενώ ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία έχουν συνολικά 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αριθμός ο οποίος σε σχέση με τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 121.000 φορολογουμένους.

Το ερώτημα είναι πόσο ακόμα θα αντέξουν οι Έλληνες υπήκοοι της νεο-γερμανικής κατοχής όλα αυτά τα τραγικά και πρωτόγνωρα που συμβαίνουν στο όνομα του παρανοϊκού “πάση θυσία στο ευρώ”.

Αλλά όλα και όλα. Η ανάπτυξη…έρχεται !

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.