Όσο και να ουρλιάζουν οι πολιτικοί και οι σκλάβοι των ολιγαρχών κατά της εξόδου από την ευρωζώνη, η δραχμή έρχεται τρέχοντας. Με «αριστερή» κυβέρνηση; Με οικουμενική κυβέρνηση; Χωρίς κυβέρνηση; Η δραχμή έρχεται…

Με την ατμόσφαιρα ασφυξίας που υπάρχει στην ελληνική οικονομία και στη χώρα, δεν είναι θέμα πια αν σου αρέσει το ευρώ ή η δραχμή· δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την δραχμή…
Μπορεί να προτιμάς το αυτοκίνητο από την βέσπα αλλά, αν σου χαλάσει το αυτοκίνητο στην ερημιά και υπάρχει μόνο μια βέσπα, θα αναγκαστείς να ανεβείς στη βέσπα. Τι, δεν ξέρεις από βέσπα; Καιρός να μάθεις.


Όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα του νέου Μνημονίου, και ο τελευταίος Έλληνες θα αντιληφθεί πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την επιστροφή στη δραχμή.
Είναι η πραγματικότητα και η ανάγκη που θα πείσουν οριστικά τους Έλληνες πως πρέπει να αποχωριστούν το ευρώ, το οποίο ήδη πολλοί Έλληνες έχουν αποχωριστεί, λόγω φτώχειας.
Και τότε θα ανάψει η συζήτηση γιατί η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ το 2010 -όταν χρεοκόπησε- και έπρεπε να το κάνει, αφού διαλύθηκε εντελώς με τα Μνημόνια και το ξεπούλημα.


Επίσης, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους Έλληνες γιατί η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη,
Δίπλα στις ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας θα προστεθούν και οι ευθύνες για την υστερική επιμονή για παραμονή στο ευρώ.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πλήρες σχέδιο για συντεταγμένη έξοδο από την Ευρωζώνη.
Οι πάντες παραδέχονται πια πως η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε μπει στο ευρώ.
Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ χωρίς κανένα σχέδιο.
Η έξοδος από το ευρώ πρέπει να γίνει με σχέδιο.

Naxos 2015

11 COMMENTS

  1. Οι προυποθέσεις που μπήκε στο ευρώ η χώρα (και ό,τι κατόπιν επηκολούθησε), οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνει πλιάτσικο, καί από μέσα προς τα έξω, καί απ’ έξω προς τα μέσα.
    Οι απεικονίσεις της Δραχμής (της αυτόματης ασπίδας κατά μεταδοτικών σειρηνικών “ιώσεων”, ένθεν κακείθεν), εγγίζουν ευθέως όσους τιμούν το προγονικό παρελθόν τους -προς χάριν του οποίου άλλωστε υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο και μάλιστα σαν πολίτες- συμβολίζοντας ενωτικά ιστορικά στοιχεία ως απαραίτητο προληπτικό αντίδοτο σε μια γειτονιά που ακονίζει τα δόντια της.
    Μια λαϊκή ρήση λέει πως σε σκυλοκαυγά δεν περιφέρεσαι με κρέας στο χέρι.
    Η διαχείριση της εξόδου απαιτεί αξιοποίηση της παγκόσμιας συγκυρίας και ηγέτες μη αποκομμένους από την παρούσα αγοραία πραγματικότητα.

    • Jun09Jovana vezbe su su20p&#8r3e;radim ih ujutru i uvece , vec cetvrti dan, i imam upalu misica Mogu da vam kazem samo da se vezbe odlicne i da svako ko zeli da se zategne, neka ih radi ujutru i uvece ! Sasvim sam sigurna da ce se do kraja meseca videti rezultati )

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.