Στρατής Μαζίδης 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πετύχει να φέρει εαυτόν και τη χώρα του σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.> Έναντι υποσχέσεων δέχθηκε να κινηθεί κατά του άλλοτε αδερφού του Ασαντ στη Συρία υποδαυλίζοντας τον πόλεμο. Όχι μόνο δεν κέρδισε τίποτε αλλά μετά το ρωσικό ΟΚ που ίσως να δόθηκε επί τούτου, έχει βουλιάξει στην Αλ-Μπαμπ όπου 300 κατσαπλιάδες ρεζιλεύουν διαρκώς τον “πανίσχυρο” στρατό.

> Ενεπλάκη στο Ιράκ εισβάλλοντας στη χώρα και έχοντας απέναντί του τη Βαγδάτη

> Εξαπάτησε πολιτικά τους Κούρδους της Τουρκίας για να τους χρησιμοποιήσει και όταν είδε πως το κόλπο απέτυχε, μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη ολόκληρη τη νοτιοανατολική επικράτεια στα πλαίσια μας τάχα αντιτρομοκρατικής επιχείρησης

> Το τζιχαντιστικό τέρας που εξέθρεψε, ενίοτε μόνο, είτε με το παρακράτος έχουν καταστήσει όλη την Τουρκία τρομοκρατικό στόχο

> Η τουρκική οικονομία και εκτός από τις πρώτες ειδήσεις των οίκων αξιολόγησης, καλό είναι να διαβάσει κανείς αναφορές ως προς άλλες πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας με τα λουκέτα να πέφτουν βροχή

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα, ο Ερντογάν συνεχίζει ακόμη τις διώξεις για την απόπειρα πραξικοπήματος. Ένα σχέδιο το οποίο πιθανότατα είναι αμερικανικής έμπνευσης, που όμως έπιασε στην πορεία ο Ερντογάν, το ήλεγξε και το άφησε να εξελιχθεί ούτως ώστε να εκκαθαρίσει τους πάντες και τα πάντα.

Ωστόσο μισό χρόνο μετά μάλλον δεν αισθάνεται άνετα στη θέση του.Τι απέγιναν άραγε εκείνα τα ελικόπτερα και τα πολεμικά σκάφη που είχαν εξαφανιστεί τις ημέρες του πραξικοπήματος; Διαβάσαμε για την εξαφάνισή τους αλλά όχι για την ανεύρεσή τους.

Πάρα ταύτα το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει ελικόπτερα που αγνοούνται αλλά οι άνθρωποι.Η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Αγκυρα απέδειξε περίτρανα πως στην Τουρκία λειτουργούν παράλληλα κράτη.

Ένας αστυνομικός δολοφονεί τον Καρλόφ, σε χρόνο μηδέν οι ειδικές δυνάμεις τον έχουν εξουδετερώσει και όπως αποκαλύψε η Cumhurriyet και μετέφερε πρώτη η Freepen.gr στην Ελλάδα, μέσα στις πρώτες δύο ώρες είχαν διαγραφεί όλα τα μηνύματα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκτελεστή, Μεβλούτ Αλτιντάς.

Είναι προφανές πως ο δολοφόνος δεν έπρεπε να μιλήσει. Μπορεί να κραύγαζε τζιχαντιστικά συνθήματα για το Χαλέπι, αλλά η όλη στάση του, δεν έπεισε ότι πρόκειται για μέλος της Αλ Νούσρα.Το τι θα έλεγε, αν είχε συλληφθεί ζωντανός ή τι περιείχαν τα e-mails του δε θα το μάθουμε.

Στην πράξη όμως λειτουργεί ένα παράλληλο κράτος μαζί με εκείνο του Ερντογάν. Το ποιο είναι πιο ισχυρό δεν το γνωρίζουμε.Τη μια φορά πάντως που το παράλληλο κράτος χρειάστηκε να εκτελέσει ξένο αξιωματούχο και να εξαφανίσει τα πάντα, φαίνεται πως τα μέχρι σήμερα στοιχεία, το κατόρθωσε.

Επιπλέον δύναται να πραγματοποιεί ενέργειες δίχως να τις αντιληφθεί κανείς οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Αγκυρα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες από όσες σήμερα αντιμετωπίζει.

Συνεπώς και παρά τις όσες διώξεις γίνονται από το καλοκαίρι, αυτό το σκιώδες μόρφωμα συνεχίζει να υφίσταται και να λειτουργεί. Πιθανότατα είναι δε πολύ καλά καμουφλαρισμένο καθώς χρησιμοποιεί υπέρανω υποψίας άτομα όπως ο Αλτιντάς ο οποίος είχε μετάσχει σε 8 επιχειρήσεις ασφαλείας του Ερντογάν.

Άρα λοιπόν δικαίως (δίχως να δικαιολογούνται οι πράξεις του) συνεχίζει να φοβάται ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κινδυνεύει μόνο από ένα νέο πραξικόπημα (ιδιαίτερα τώρα που χορεύει στους ρυθμούς του Πούτιν) αλλά και να καταλήξει με μια σφαίρα στο κεφάλι από το πιστόλι ενός φρουρού του.

Και το ξέρει…Γιατί τρελός μπορεί να είναι, ριψοκίνδυνος μπορεί να είναι αλλά ηλίθιος δεν είναι.

Πηγή : http://www.freepen.gr/2017/01/blog-post_5362.html

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.