Η αμαρτωλή σχέση της Goldman Sachs και των λοιπων αρπακτικών του διεθνούς τραπεζικού συστήματος με τους επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναδεικνύεται εκτός των άλλων, από την περίπτωση του  πρώην Επίτροπου  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο εκλεκτός αυτός “κύριος”, αφού συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΕ με παχυλότατη και αφορολόγητη σύνταξη 100.000 ευρώ ετησίως, έσπευσε ασμένως να δοριστεί σύμβουλος της φοβερής,τρομερής και αμαρτωλής Goldman Sachs για να πολλλαπλασιάσει το πολύ παχυλό του εισόδημα.

Ο διάδοχός του Ζοζέ, Ζαν Πωλ Γιούγκερ, ύστερα από περισσότερες από 100.000 υπογραφές που μαζεύτηκαν καταγγέλοντας τον προκάτοχό του, αναγκάστηκε να ψελίσει μια άνευρη επίπληξη στον “κύριο” Μπαρόζο, για το διορισμό του στην Goldman Sachs. Το θέμα θα έληγε εκεί, αν δεν έσκαγε η βόμβα που αποκαλύψε η πορτογαλική εφημερίδα Publico  ότι, ο Μανουέλ Μπαρόζο, διατηρούσε στενές επαφές με την Goldman Sachs και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2004-2014).

Οι ιθύνοντες της Goldman Sachs «έδιναν στην ομάδα του Μπαρόζο με τρόπο εμπιστευτικό προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές που θα μπορούσαν να υπάρξουν στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» γράφει η εφημερίδα η οποία δημοσιεύει αποσπάσματα από επιστολές και μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε από την Κομισιόν, αποκάλυψε η εφημερίδα που είναι καισυμπατριώτισα του “ενάρετου” αυτού ανθρώπου και πολιτικού,

Μια υπηρεσιακή αλληλογραφία με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου του 2013 την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανκφέιν,αναφέρεται σε μυστική επίσκεψη του Μπαρόζο στην έδρα της τράπεζας στη Νέα Υόρκη, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε στην επίσημη ατζέντα ούτε στα αρχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.«Εκτίμησα πολύ την παραγωγική μας συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές στην παγκόσμια οικονομία» γράφει ο Μπλανκφέιν.

Όπως αναμενόταν, ο αμαρτωλός Ζοζέ,  διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε “αναπτύξει μια ειδική σχέση με έναν φορέα του χρηματοπιστωτικού τομέα” κατά τη διάρκεια των δύο του θητειών στις Βρυξέλλες.”Φυσικά είχα διατηρήσει θεσμικές επαφές- διαφανείς και δεόντως καταχωρημένες στα αρχεία της Κομισιόν- με πολλούς φορείς, πολιτικούς, εργοδοτικούς, συνδικαλιστικούς και οικονομικούς” υπογράμμισε, χωρίς καν να ιδρώνει,αφού το χοντρό πετσί που τον περιβάλλει δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν «οι μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνταν στην ευρωπαϊκή αγορά» εντός του πλαισιού της «οικονομικής κρίσης», συνέχισε στο ίδιο βιολί ο ίδιος.

Η εφημερίδα επικαλείται μεταξύ άλλων, μια επιστολή ενός λομπίστα της Goldman Sachs, ο οποίος διατυπώνει προτάσεις σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και μια απάντηση ενός στελέχους της ομάδας του Μπαρόζο που υποσχέθηκε να τις διαβάσει «με μεγάλο ενδιαφέρον».Αυτό δα έλλειπε να μη διάβαζε με ενδιαφέρον ο υπάλληλος, δηλ. ο Ζοζέ, τις προτάσεις του καλοπληρωτή αφεντικού, δηλ της Goldman Sachs.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.