Ξεπουλάμε όσο όσο. Αυτό είναι το σλόγκαν και από τη νέα αδιαφανή και προφανώς σε ευτελιστική τιμή πώληση της κερδοφόρας θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Ρουμανία. Piraeus Bank Romania S.A. στην Σε συμφωνία με την J.C. Flowers & CO. Η Συναλλαγή εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και υπόκειται σε συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ρουμανίας. Η Συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, χωρίς να δημοσιοποιούνται περισσότερες πληροφορίες.

Η J.C. Flowers & CO είναι ένας διεθνής τραπεζικός Γύπας που όπως λέγεται ανήκει σε κοινά συμφέροντα των σημερινών ξένων ιδιοκτητών της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται δηλ. κοινώς για πλιάτσικο.

«Η πώληση των τραπεζικών δραστηριοτήτων μας στη Ρουμανία αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την απρόσκοπτη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Ομίλου για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, όπως συμφωνήθηκε με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του Ομίλου, «Ατζέντα 2020″. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το γεγονός ότι η PBR από σήμερα και στο εξής θα ανήκει και θα είναι υπό τη διαχείριση μίας από τις πλέον αξιόλογες διεθνείς εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με σημαντική εμπειρία στον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε πολλές γεωγραφικές περιοχές.», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς.

Θερμά συγχαρητήρια για τις «μεγάλες» σας δουλειές κύριε Μεγάλου.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.