Στην “Οδό Δραχμής” ειμαστε επιφυλακτικοί για τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, ιδιάιτερα στη σημερινή εποχή των fake news και του ανεξέλεγκτου διαδικτύου, όπου ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.  Όμως, όταν ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές της εποχής μας ο Νόαμ Τσόμσκι αναφέρεται σε οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την ΕΕ δεν μπορούμε να το αντιπαρέλθουμε ή να το αγνοήσουμε όπως κάνουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Με δεδομένο ότι η κατολίσθηση της χώρας στον Καιάδα της καταστροφής συνεχίζεται και επιτείνεται, θεωρούμε επίκαιρες τις σχετικές απόψεις του σοφού Τσόμσκι ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξή του ( Δεκ. 2016) ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές έχει τονίσει πως πράγματι “υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας” .Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η χώρα μας καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωσή της  η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.

Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα. Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;

Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.Όμως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο,  δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Έπρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.

Δεδομένου ότι η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;

Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ίσως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.

Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;

Προφανώς, με τους όρους αυτής της διάσωσης, η δημοκρατία είναι απλά σκουπίδια, όπως γράφτηκε σ’ ένα πρόσφατο άρθρο. Θυμάστε πως όταν ο Παπανδρέου ήταν να θέσει τους όρους για το πρώτο δάνειο σε δημοψήφισμα, αμέσως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί του είπαν ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι όλοι [οι δανειστές] ήταν ενάντια.Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει το χρέος απεχθές, διότι η κυβέρνηση πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό και νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.Σ’ αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις της και την ανάπτυξή της. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της.

…………………………………………………………..

Σημείωση σύνταξης Ο.Δ. Ο Νόαμ Τσόμσκι δεν έχει πάρει βραβείο Νόμπελ όπως είχαμε αναφέρει και μας το επεσήμανε πολύ σωστά ο αναγνώστη μας Πάνος Αργυράκης, και αυτό φροντίσαμε να το διορθώσουμε.Μια αντισυστημική προσωπικότητα άλλωστε όπως ο Τσόμσκι, πολύ δύσκολα θα έπαιρνε ένα τέτοιο  βραβείο σε μη τεχνοκρατικό αντικείμενο από την κατ’ εξοχήν συστημική Σουηδική επιτροπή που χρίζει τους Νομπελίστες. Όμως, ο συγκεκριμένος διανοητής αναμφίβολα αποτελεί μια τεράστια προσωπικότητα αναγνωρισμένη διεθνώς. Ποιο κάτω παραθέτουμε κατάλογο των διάφορων βραβεύσεών του

Βραβείο Όργουελ (1987), υποτροφία ΓκούγκενχαϊμΜετάλλιο Βενιαμίν Φραγκλίνος (1999), Helmholtz Medal (1996), Thomas Merton Award(2010), d:Q12759516Βραβείο Τζέιμς ΤζόυςErich Fromm Prize (2010), William James Fellow Award (1989), Albertus-Magnus professorate(2011), Kyoto Prize in Basic Sciences (1988), APA Award for Distinguished Scientific Contributions to Psychology (1984), honorary doctor of the University of St Andrewshonorary doctor of Columbia UniversityΕπίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντhonorary doctor of the University of Cambridgehonorary doctor of the University of UppsalaHonorary doctor of the University of Bolognad:Q55139818επίτιμος διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΕπίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του ΤορόντοKyoto PrizeFellow of the Cognitive Science SocietyFellow of the Royal Society of CanadaFellow of the Linguistic Society of AmericaHonorary Doctorate of University of Buenos Aireshonorary doctor of the McGill Universityhonorary doctor of the Peking University(2007), BBVA Foundation Frontiers of Knowledge Award (2018) και Honorary Doctorate from the National Autonomous University of Mexico
Ιστοσελίδα
https://chomsky.info/
Νόαμ Τσόμσκι στην IMDb
Επιστημονική σταδιοδρ

 

10 COMMENTS

 1. “Ευρωπαϊκή Ένωση”?!?!?! ΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Ευτυχώς τώρα έχετε ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ AMERICARISTERA!!!!!

 2. Πολύ ενδιαφέρον. Μπορούμε να γνωρίζουμε την πηγή του άρθρου;
  Και αν είναι από πολλά άρθρα, ποιός είναι ο δημοσιογράφος που κάνει τις ερωτήσεις;
  Είναι απαραίτητο νομίζω πλέον, να αναφερόμαστε στις πηγές. Έτσι όπως το παρουσιάζετε, είναι ένα άρθρο ανώνυμο, επομένως, δυστυχώς, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω, ως αναφορά.

  Ευχαριστώ, και αναμένω
  Η.Β

 3. Αυτά δεν λέει και ο Λαφαζάνης? 6 μήνες υπουργός ήταν το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισαν οι τράπεζες.

 4. Είσαστε μεν “επιφυλακτικοί”, αναδημοσιεύετε (ή μήπως είναι δική σας “κατασκευή”;) όμως κάτι τελείως χωρίς στοιχεία. Πότε;;; Που;;; Σε ποιον;;;

  • Είμαστε επιφυλακτικοί στις θεωρίες συνωμοσίας και στις φανταχτερές δηλώσεις διάφορων που κυκλοφορούν αβίαστα στο διαδίκτυο. Όταν όμως, αυτά που αναφέρονται στο άρθρο τα γράφει ένας μέγιστος στοχαστής όπως ο Τσόμσκι,οφείλουμε να τα ακούσουμε.

 5. O νομπελίστας Τσόμσκι ?
  Μπα? Πήρε ο Τσόμσκι βραβείο Νόμπελ και δεν το ξέρουμε ?

 6. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να αρπάξουν από την Ελλάδα ότι έχει και δεν έχει. Ορυκτό και επίγειο πλούτο.
  Τον επίγειο πλούτο μας τον παίρνουν σιγά σιγά αφού η προδοτική πολιτική μας ηγεσία τον ξεπουλάει για να …ξεχρεώνει το δήθεν χρέος μας, αργότερα θα μας πάρουν και τον ορυκτό πλούτο.
  Και αφού η πολιτική μας ηγεσία δεν κάνει ούτε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους για να δούμε πόσο είναι αυτό, θα κάνω εγώ μια απλή …προσθαφαίρεση.
  Λοιπόν, πριν 10 χρόνια χρωστούσαμε 290δις.
  Το χρέος μας ήταν 290δις και επειδή ο Καραμανλής έδωσε το Δεκέμβριο του 2008 ως κρατικές εγγυήσεις 23δις στις τράπεζες. Οι οποίες τράπεζες αργότερα τα επέστρεψαν αφού δεν ήξεραν γιατί αυτός παραιτήθηκε.
  Το 2010 ο ΓΑΠ έδινε μέχρι το PSI 20δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο (μια …ευγενική χορηγία της ΕΕ).
  Το 2012 κάναμε το εγκληματικό αυτό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν περίπου 58δις για το χρέος μας (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).
  Σύνολο
  290 – 23 – 40 – 58 =170
  Το 2013 το χρέος μας ήταν 170 και όχι 320δις όπως μας ανακοίνωσαν.
  Με μια …προσθαφαίρεση μπορεί λοιπόν ο κάθε άσχετος να βρει ένα “λάθος” στα 150δις.
  Δεν είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά;

  • Και αφού αναφέρθηκα σε πουλημένου προδοτικό πολιτικό μας σύστημα, αρκεί αυτό να το αποδείξω:
   Το 2005 ο Kutschenreuter, ο υπεύθυνος των μαύρων ταμείων της Siemens, κατέθεσε στην εισαγγελία του Μονάχου ότι η Siemens Hellas δίνει ως μίζα το 25% του ετήσιου τζίρου της, στα τρία μεγαλύτερα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα.
   Με την αρχή 3-2-1.
   Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες στην Ελλάδα. “Πουλάνε” τα προϊόντα τους κατά 25% πιο ακριβά από ότι τα πουλάνε σε όλες τις άλλες χώρες.
   Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις εξακριβώσει όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια πώλησης, εάν δει τις τιμές των γερμανικών εμπορευμάτων στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ολλανδίας Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας κλπ).
   Και υπάρχει η ” φήμη” ότι αυτό το 25% το επιστρέφουν, καταθέτοντάς το σε διεθνής τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτικών κομμάτων.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.