«Το “τσουνάμι” ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αποτελέσει έναν εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία που θα βάλει ταφόπετρα και στην οικονομία», τόνισε σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος έδωσε το “παρών” σήμερα σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείτο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η κυβέρνηση λένε για άλλη μια φορά ψέματα όταν επιχειρούν να διαψεύσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν για 130.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το 2021 και 10.000 για φέτος».
«Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής θα καταγραφούν στην ιστορία ως ολετήρες των φτωχών νοικοκυριών και ως πολιτικοί “ληστές” των μικρομεσαίων πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι όπως όλα δείχνουν «η κυβέρνηση για να προωθήσει αυτόν τον Αρμαγεδδώνα πλειστηριασμών θα μετατρέπει συνολικά την Αστυνομία και τα ΜΑΤ σε security ενός κλειστού κυκλώματος συμβολαιογράφων εγκαθέτων των τραπεζών υπό τον Γ. Ρούσκα».
Ανέφερε επίσης ότι κάτω και στα γύρω τετράγωνα από το συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο πήγε σήμερα η ΛΑΕ να διαμαρτυρηθεί, «ήταν παρατεταγμένες αναρίθμητες διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τον ειρηνικό “εσωτερικό εχθρό” και να μεθοδεύσουν την υλοποίηση ενός παράνομου και αδιαφανούς πλειστηριασμού».
«Είναι τραγικό ότι η συμβολαιογράφος, υπό την προστασία των ΜΑΤ, αρνήθηκε να δει μια επιτροπή που ήθελε να ζητήσει διευκρινίσεις και να καταθέσει τις αντιρρήσεις της», τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ και κατέληξε λέγοντας:.
«Εμείς ισχυριζόμαστε ότι οι, ούτως ή άλλως, αντισυνταγματικοί και αδιαφανείς ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι και για έναν πρόσθετο λόγο παράνομοι: διότι δεν υπάρχει η κατά νόμο σύμβαση για την πραγματοποίησή τους.
Ζητάμε εδώ και τώρα να μας δείξουν την σύμβαση λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όλα τα σχετικά έγγραφα νόμιμης διεξαγωγής πλειστηριασμών.
Εμείς πάντως θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους παράνομους αυτούς πλειστηριασμούς.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.