Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα προανήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ενώ άφησε να εννοηθεί πως το νέο εγχείρημα θα ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.Όταν ρωτήθηκε για την πολιτική του δραστηριότητα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος είπε: «Μπορείτε να έχετε ένα μήνα υπομονή; Νομίζω ότι μέσα στον ένα μήνα θα υπάρξει κάτι καινούργιο».

Λίγο μετά ανέφερε:«Δεν περιορίζομαι σε συνεργασίες της Αριστεράς. Δεν αρκεί μία συνεργασία Αριστεράς. Υπάρχουν νησίδες μέσα στην ελληνική κοινωνία, στον κόσμο της διανόησης, της τέχνης, στο δημοσιογραφικό κόσμο».Σε ερώτηση για το αν ετοιμάζει κάτι καινούργιο, επανέλαβε: «Πιστεύω ότι θα βγει κάτι σημαντικό σε μικρό διάστημα».

Όταν στη συζήτηση τέθηκε το ερώτημα αν στο εγχείρημα θα έχουν συμμετοχή η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνη ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του σχεδίου Β δήλωσε: «Έχουμε συζητήσεις μαζί τους. Με άλλους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με άλλους όχι τόσο καλά όσον αφορά στη συνεργασία, εγώ πιστεύω ότι αυτοί που είπατε χωράνε μέσα».

Αναμένουμε να δούμε αν ο φίλος Αλέκος εννοεί πραγματικά ότι δεν περιορίζεται η πρωτοβουλία του στο χώρο της επιλεγόμενης αριστεράς που δεν είναι άλλη από όσους έχουν αποχωρήσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Αλέκος ετοιμάζει έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ με πρωμετωπίδα το εθνικό νόμισμα,αλλά με κύριο ζητούμενο τις στενές ιδεοληψίες του πολιτικού του χώρου, τότε θα έχει την πικρή τύχη της Λαϊκής Ενότητας που, αν και με καλές προθέσεις και με επικεφαλής έναν έντιμο και καλό πολιτικό όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετεξελίχθηκε σε “Λαίκή Στενότητα”, απέκλεισε ευρύτερες συνεργασίες, αποκλείστηκε απο την Βουλή και έκανε τελικά μεγάλη ζημιαστην υπόθεση της εθνικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Οψόμεθα και αναμένουμε.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.