Την Κυριακή 18 Μαρτίου γίνονται προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, τις οποίες έχουν αποκρύψει επιμελώς σχεδόν όλα τα ελληνικά και διεθνή δυτικά ΜΜΕ. Ο λόγος είναι αυτονόητος, Ο Βλαδίμηρος Πούτιν, ο οποίο βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 18 χρόνια από τη θέση του προέδρου ή του πρωθυπουργού, προβλέπεται να θριαμβεύσει με συντριπτική πλειοψηφία, χωρις να υπάρχει καμιά απολύτως υπόνοια ή καταγγελία για νόθευση των εκλογικών διαδικασιών.

Γεγονός είναι ότι, δυτικοί φορείς δημοσκοπήσεων όπως η Gallop έχουν διενεργήσει δημοσκοπήσεις στη Ρωσία και έχουν επιβεβαιώσει την πρωτοφανή διεθνώς δημοφιλία του Προέδρου, που ζηλέυουν όλοι οι δυτικοί ηγέτες.

Ο ρωσικός λαός επιβραβεύει τον ηγέτη του γιατί ξαναέδωσε στη χώρα τη χαμένη τους εθνική αξιοπρέπεια, την έκανε σεβαστή σε όλους, την  επανέφερε στην πρωτακεθεδράι της διεθνούς σκηνής, και την έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης.

Αντίπαλοι του Πούτιν στις εκλογές είναι ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γρουντίνιν, που συγκεντρώνει 7%-8% στην πρόθεση ψήφου, ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι με 5%-6%, η δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ με 1%-2%, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστό περίπου 1%.

Εχοντας την… αποχή ως μόνο αντίπαλο στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε με μήνυμά του τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για να «επιλέξουν το μέλλον τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι Ρώσοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν πώς θα ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ψηφίζουν αλλά και το ποιον θα ψηφίσουν. Όμως πρόσθεσε: «Αν αποφασίσετε να μην ψηφίσετε, η κρίσιμη αυτή ψηφοφορία θα διεξαχθεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη σας. Είμαι πεπεισμένος ότι κάθε ένας από εσάς ανησυχεί για το μέλλον της πατρίδας μας. Γι’ αυτό τον λόγο σας απευθύνομαι και σας ζητώ να πάτε στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή. Ασκείτε το δικαίωμά σας να επιλέξετε το μέλλον σας».

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.