“Η  Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».Αυτή η φοβερή, άκρως δικαιολογημένη και απρόσμενα σκληρή δήλωση, έγινε απο το  Μέγαρο Μαξίμου, ως απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος συνέδεσε τους «8» με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς. Παρόμοιας έντασης  δήλωση έχουμε να ακούσουμε απο την εποχή του “βυθίσατε το Χόρα” του Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε ως αποτέλεσμα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που γυρολογούσε τότε προκλητικά στο Αιγαίο, να κρυφτεί πίσω στα Δαρδανέλια.

Απο τη δική μας μεριά οφείλουμε να συγχαρούμε τον Πρωθυπουργό για τη δήλωσή αυτή που δείχνει ότι, η πολιτική του “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω” έχει τα όριά της και ότι, ο Σουλτάνος μόνο έτσι καταλαβαίνει ότι έχει απέναντί του ένα ετοιμοπόλεμο κράτος-έθνος και όχι χανουμάκια που του κάνουν όλα τα χατηράκια. Σε σχέση με τη δήλωση αυτή η οποία δεν μπορεί να έγινε εν θερμώ, εκτιμούμε ότι είναι πολύ πιθανό, η ελληνική κυβέρνηση να εισέπραξε κάποιες ουσιαστικές διαβεβεβαιώσεις στήριξης από τους Αμερικάνους σε σχέση με  τον καβαλοκαμαλάρη “τρελό” Σουλτάνο”, ο οποίος τα έχει βάλει με όλους και με όλα, υποθηκεύοντας το προσωπικό του μέλλον όπως και αυτό της χώρας του.

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε κατηγορηματικά όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος ότι «ο Τσίπρας άλλα μου είχε υποσχεθεί», τονίζοντας πωςι: «Ο Τούρκος πρόεδρος, αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των “8”, είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ’ ίδιαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα».

Παράλληλα το Μαξίμου ανέφερε ότι, ο κ. Ερντογάν «σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» για να προσθέσει: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει πως αν ο κ. Ερντογάν «επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις».

Υπενθυμίζοντας πως «γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

Ερντογάν: Οι «8» πήγαν να με σκοτώσουν αλλά για τους 2 Ελληνες ξεσηκώθηκε η Δύση

Ο Σουλτάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Ευρωπαίων που στην Βάρνα τον πίεσαν να απελευθερώσει του δύο Ελληνες στρατιωτικούς  συνδέοντάς τους, εμμέσως, με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς. Από τα Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής, αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και υποστήριξε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα τους παραδώσει. «Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν».

Ο Ερντογάν θέλησε να φέρει σε αντίστιξη τους «8» με τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς»» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχθηκε στη Βάρνα από τους Ευρωπαίους ηγέτες και κατέληξε:«Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.