Σε παλαιότερη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη “Bild”, ο Μίστερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τέως υπερ-Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και Ευρωπαίος Γκαουλάϊτερ, εμπνευστής της γερμανοποίησης της Ευρώπης και ακραίος μονεταριστής,  αποκάλυψε ανενδοίαστα την ωμή αλήθεια για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία, αναφέροντας κατά γράμμα ότι  :

Τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Γερμανία από το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης, είναι υπέρτερα, ξεπερνούν το όποιο κόστος από τα πακέτα βοήθειας, όποιο κι αν είναι αυτό”.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος αυτός φοβερός Τεύτονας με το γεμάτο κακία και εχθρότητα βλέμμα, αναφέρει ότι :

«Η νέα συμφωνία για περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, σε βάθος χρόνου,αλλά το Βερολίνο πρέπει να υποστεί αυτές τις θυσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Οποία ξεδιάντροπη αποκάλυψη. Οι Γερμανοί με το ευρώ επενδύουν στη δυστυχία του ελληνικού λαού για να εισπράξουν τεράστια κέρδη.  Με απώτερη προοπτική φυσικά, την πλήρη επικράτησή τους σε χώρες της περιφέρειας όπως η Ελλάδα και κατ΄επέκταση, σε όλη την  Ευρωπαϊκή Ήπειρο, μέσα από την οικονομική τους υπεροπλία. Αυτό δηλ. που δεν πέτυχαν με τα όπλα οι πρόγονοί τους, αφού την αιματοκύλισαν δύο φορές, χωρίς να αποπληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρεών τους.

Οι Γερμανοί κερδίζουν από τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών τους στις χώρες της περιφέρειας και τη συνεχή διεύρυνση του ισοζυγίου πληρωμών της με αυτές ( βλ. σχετικό διάγραμμα), από την τεράστια διαφορά των επιτοκίων και των spreads, από τη μαζική εισροή καταθέσεων που αποπληρώνουν με ουδέτερο ή και αρνητικό επιτόκιο, από τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια που την ευνοούν σε βάρος των χωρών του νότου. Σύμφωνα με τον Έλληνα βουλευτή στη Γερμανία Γιώργο Χατζημαρκάκη, η Γερμανία έχει κερδίσει 80 δις ευρώ από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.  Και φυσικά πολλά περισσότερα είναι τα αφανή κέρδη της που υποκρύπτονται σε πτυχές των παραπάνω δεδομένων.

Η εμμονή της σύγχρονης γερμανικής αυτοκρατορίας για να διατηρήσει την Ελλάδα στην κατάψυξη της ευρωζώνης, δεν οφείλεται προφανώς σε αισθήματα αλληλεγγύης και «άδολης αγάπης», αλλά στον ένα και μοναδικό θεό της, αυτόν του επιθετικού κέρδους και τoυ υπέρτατου προγονικού ιδεώδους, του  «Deutschland umber ales».

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.