Νεκρός είναι ο πιλότος του Μιράζ – 2000 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου. Το θάνατο του πιλότου γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.Συγκεκριμένα γράφει:

“Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ”

Το πολεμικό είχε απογειωθεί από Σκύρο για αναχαίτιση τουρκικού αεροσκάφους και επέστρεφε στη βάση του. Το τελευταίο στίγμα του ήταν 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου στις 12 και τέταρτο το μεσημέρι . Μυστήριο αποτελεί το γεγονός ότι το Μιράζ 2000-5 δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα για βλάβη ή εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Στην επιχείρηση που συνεχίζεται, συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.Το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στην 135 Σμυναρχία Μάχης, με τον χειριστή του Μιράζ 2 να ενημερώνει ότι έχασε επαφή με τον χειριστή του Μιράζ 1.

«Δεν υπήρχαν τούρκικα μαχητικά στην περιοχή όπου έπεσε το Μιράζ», αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ. Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.