Ένα φτηνό θέατρο πολέμου για χρήση των συστημικών ΜΜΕ και της αξιοπιστίας των ΗΠΑ, εξελίχθηκε με τις χλιαρές ή και ψευδό -επιθέσεις των δυτικών δυνάμεων στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΔΟΥ ΔΡΑΧΜΗΣ,  μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας υπήρχε προσυνεννόηση σε υψηλό επίπεδο για τα σημεία όπου θα γίνουν οι επιθέσεις ώστε να υπάρχουν μηδενικές ή και ασήμαντες συνέπειες. Όπως και έγινε, αφού μέχρι τώρα τουλάχιστον, καμιά πληροφορία δεν υπάρχει και από τις δυο μεριές για θύματα και σοβαρές καταστροφές. Αυτό προκύπτει από τις  εκατέρωθεν δηλώσεις και ενημερώσεις για τις δήθεν επιθέσεις που εξαπέλυσε η “Αγία τριάδα της Αραβικής Άνοιξης”  ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Γαλλία.

Το θέατρο των ψευδό-επιθέσεων παίχθηκε κυρίως για να μην εκτεθούν οι ΗΠΑ ύστερα από τις εξωφρενικά παρορμητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος χωρίς αποδείξεις και κοινή λογική, έσπευσε να δεχτεί τις εξώφθαλμα ψευδείς και παράλογες αιτιάσεις των διεθνών συστημικών ΜΜΕ ότι, ο Άσαντ λίγο πριν από την τελική νίκη του, είναι τόσο ανόητος και παράφρων που εξαπέλυσε χημικές επιθέσεις στους “κατακαημένους” τους τρομοκράτες του ISIS και των παρακλαδιών του. Οι οποίοι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν χημικά όπλα και δεν διστάζουν, εκτός από το να κόβουν λαιμούς, να βιάζουν,να βάζουν ως προκάλυμά στις μάχες γυναικόπαιδα και γενικότερα να ενεργούν κτηνωδώς χωρίς φραγμούς.

Αξιωματούχος της Συριακής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι «Απορροφήσαμε το πλήγμα». Και συνέχισε. «Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους … και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες. Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν, συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εκτίμηση των υλικών ζημιών”.

Η δήλωση αυτή μιλάει από μόνη της. Αλλά και αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το ρεπορτάζ της συστημικής Καθημερινής με πηγές τα πρακτορεία ΑΠΕ,Reuters και Sputnic που παραθέτουμε πιο κάτω, θα βγάλει παρόμοια συμπεράσματα. Ότι τελικά, έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα. Αν η “Αγία Δυτική Τριάδα” είχε τολμήσει να προβεί σε βαρύτερες επιθέσεις, τότε η αντίδραση της Ρωσίας θα ήταν άμεση, με προοπτικές επικίνδυνων κλιμακώσεων, μέχρι και την κήρυξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμο. Έτσι επιλέχθηκε η λύση του φτηνού θεάτρου πολέμου  για να σωθούν τα προσχήματα.

Γεγονός είναι πως, ότι και κάνει η “Αγία Δυτική Τριάδα” που γέννησε την Αλ Κάϊντα και τον ISIS, η Συρία δεν πρόκειται να έχει την τύχη του Ιράκ και της Λιβύης. Ο πολυπολιτισμικός Συριακός λαός στηρίζει δυναμικά τον Άσαντ, ενώ  εγγύηση για την παραμονή του είναι η Ρωσία, η οποία με κριτήριο τους συμβατικούς πολεμικούς εξοπλισμούς, φαίνεται πως είναι ισχυρότερη από τη δύση.

 

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ από την συστημική Καθημερινή

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση ενάντια στη Συρία σε συνεργασία με την Γαλλία και τη Βρετανία. Αρκετές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, τονίζοντας ότι είδαν σύννεφα καπνού στην ανατολική πλευρά της πόλης.Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν επί μία ώρα εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία έστειλαν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, ενώ το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την όλη επιχείρηση.

Τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα για τα πλήγματα εναντίον συριακών στόχων

Το διάγγελμα Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μια στρατιωτική επιχείρηση μαζί με την Γαλλία και τη Βρετανία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία. Δήλωσε ότι διέταξε επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

https://www.pscp.tv/w/baFQbzFvTlFsTFJub1dwUXd8MXZPeHdBTlBFUE1HQmCkc7OzRbdIii4D56IlWEy3CVmnXZ4B8zxLpTSkWZrX 

Fox News @FoxNews

President Trump Addresses Nation

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς του Άσαντ δεν έλαβε το μήυμα πέρυσι», δήλωσε ο Μάτις υπενθυμίζοντας το αμερικανικό πλήγμα του Απριλίου 2017 στη στρατιωτική βάση του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς, έπειτα από επίθεση με χημικά όπλα που είχε αποδοθεί στη Δαμασκό.«Αυτή τη φορά, οι σύμμαχοί μας και εμείς πλήξαμε πιο δυνατά. Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ και τους υπαρχηγούς του: δεν πρέπει να πραγματοποιήσουν άλλη επίθεση με χημικά όπλα επειδή θα πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.«Είναι καιρός όλα τα πολιτισμένα έθνη να ενωθούν επειγόντως και να βάλουν τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία υποστηρίζοντας την ειρηνευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη», κατέληξε.

 

Department of State
@StateDept
Secretary of @DeptofDefense Mattis and Chairman of @TheJointStaff General Dunford brief reporters on .

Ο αρχηγός του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζο Ντάνφορντ δήλωσε πως οι δυτικές δυνάμεις έπληξαν στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, τον έναν κοντά στη Δαμασκό και τους δύο άλλους στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία.Τα πλήγματα αυτά «τελείωσαν» στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) πρόσθεσε ο στρατηγός Ντάνφορντ διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν αμερικανικές απώλειες. Πάντως σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι βάσεις-στόχοι των πυραυλικών επιθέσεων είχαν εκκενωθεί, έπειτα από ρωσική προειδοποίηση.

Ρωσία: Περισσότερους από 100 πυραύλους εκτόξευσαν ΗΠΑ και σύμμαχοι εντάντια στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας και «ένας σημαντικός αριθμός» απ’ αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.

Live από το RT

Βίντεο από την επίθεση δημοσιεύει το AP

Ο αρχηγός του γαλλικού γενικού επιτελείου στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ, ήταν παρών κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Ο στρατηγός Ντάνφορντ δήλωσε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται κάποια άλλη επιχείρηση και διευκρίνισε πως οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μεγάλη παρουσία στη χώρα, και πως η Μόσχα δεν είχε ειδηοποιηθεί εκ τον προτέρων για την επέμβαση.”Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος”, δήλωσε νωρίτερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Το καθεστώς της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι “καταδικασμένη να αποτύχει”, ενώ τη χαρακτήρισε μια “κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν πως οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους.

Τα αεροσκάφη της RAF απογειώνονται από την Κύπρο για το χτύπημα στη Συρία (βίντεο)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, βρετανικές δυνάμεις έπληξαν ένα «στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Έντονη η αντίδραση της Ρωσίας

Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ. “Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες”, τόνισε ο Αντόνοφ. “‘Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι”, πρόσθεσε.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την ‘Αραβική άνοιξη’, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, SPUTNIK

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.