Σύμφωνα με όλες τις συστημικές δημοσκοπήσεις και κυρίως αυτή του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου  η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε επίπεδα της τάξης του 70% και περισσότερο είναι αρνητικοί για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η πλειοψηφία, θεωρεί λάθος την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε “όχι πάση
θυσία στο ευρώ”. 

Όσον αφορά ειδικότερα την ευρωζώνη, φαίνεται πως παραμένει ακόμα ένα μέρος των πολιτών που είναι επηρεασμένοι από την ασύδοτη, την ανεκδιήγητη τρομοκρατία από τα συστημικά ΜΜΕ που επιμένουν ότι, αν γυρίσουμε στη δραχμή θα πέσουμε στα βράχια.

Πρόκειται για μια εντέχνως διαδεδομένη φοβία που δεν έχει λογική αλλά στηρίζεται στη συνεχή επανάληψη με την οποία χτίζεται μια εξωπραγματική πραγματικότητα στο μυαλό πολλών ατόμων που βομβαρδίζονται καθημερινά από τα ψέματα και τις στρεβλώσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ και των δοσίλογων ψευτοαναλυτών του συστήματος. Είναι η μεταμοντέρνα αναπαραγωγή του κλασσικού ιστορικού Γκεμπελικού δόγματος “πες, πες ψέματα, όλο και κάτι μένει στο τέλος”
Στο Ευρωβαρόμετρο, αναφέρεται ότι το 91% των Ελλήνων πολιτών αναπολούν με νοσταλγία την εποχή του παρελθόντος της δραχμής. Από την ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ότι, το 66% τάσσεται υπέρ του ευρώ!
Ανεξάρτητα από την μεγάλη αντίφαση στα σχετικά ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης, ακόμα και αν δεχτούμε ότι, μόνο το 33% του ελληνικού λαού υποστηρίζει τη δραχμή,τίθεται εύλογα το ερώτημα : γιατί δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να εκπροσωπεί αυτό το τεράστιο εκλογικά ποσοστό στο υποτίθεται δημοκρατικό ελληνικό κοινοβούλιο;

Πόσο δημοκρατικό είναι να μην υπάρχει καμιά πολιτική εκπροσώπηση αυτού του συμπαγούς ποσοστού που υποστηρίζει τη μετάβαση στη δραχμή, το οποίο είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερο από αυτό που εκπροσωπούν τα περισσότερα ευρω-μνημονιακά κόμματα που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή;

Γεγονός είναι ότι, σήμερα οι σοβαροί «δραχμηστές» είναι αποβλητέοι, θεωρούνται περίπου παράνομοι, όπως παλαιότερα οι κουμουνιστές! Και αυτό γιατί είναι οι μόνοι που αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για το κατοχικό καθεστώς. Έτσι η άποψη που εκφέρουν είναι παντελώς απαγορευμένη από τα κεντρικά συστημικά ΜΜΕ.
Οι σοβαροί “δραχμηστές” επιτρέπεται να εκφέρουν την άποψή τους μόνο σε μικρά ή περιφερειακά κανάλια και συνήθως με την παρουσία πολλών άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς, οι οποίοι κόπτονται να κάνουν δημόσια τον “καλό μαθητή” του συστήματος.

Παράλληλα, κάποιοι που σηκώνουν τη σημαία του εθνικού νομίσματος λειτουργούν ως αιθεροβάμονες, εγωκεντρικοί επαναστάτες της κατσαρόλας ή πάσχουν από εθνομηδενιστικά σύνδρομα. Οι κανονικοί πατριώτες και δημοκράτες «δραχμηστές» απλώς δεν διαθέτουν τα μέσα και την οικονομική υποστήριξη για να βγουν μπροστά. Έτσι ο χορός των κατοχικών ευρω-μνημονίων και της καταστροφής της χώρας καλά κρατεί.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι, «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Και ότι, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ». Και υπομονή.

2 COMMENTS

 1. Θα γράψω το σχόλιο μου. “…η πλειοψηφία, θεωρεί λάθος την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ”
  Θεωρεί λάθος. Θεωρούν λάθος όσοι δεν ξέρουν. Όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς, χωρίς να επιβάλλονται δασμοί.
  Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;

  Θα γράψω και κάτι ακόμα, για τους …Δραχμιστές. Εμείς χρειαζόμαστε επειγόντως εθνικό νόμισμα. Και δεν έχει καμμία σημασία εάν θα έχουμε Ευρωδραχή ή Δραχμή ή …Οβολό. Εθνικό νόμισμα να είναι αρκεί. Εθνικό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο. Ομοίως και τραπεζικό σύστημα.-

  • …Διάβασα ξανά το σχόλιο μου και πιστεύω ότι απέδειξα πως αφού εισάγουμε πολύ περισσότερα από ότι εξάγουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να βάζουμε δασμούς σε αυτά που εισάγουμε, δεν έπρεπε ποτέ μας να είχαμε μπει στην ΕΕ και στο Ευρώ.
   Άρα, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν λάθος 100% και αποτελεί ξεκάθαρη εθνική προδοσία.
   Αποτελεί εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία να μειώνει κανείς εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας.

   Έχει αναρωτηθεί κανείς πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας 320 δις; Πόσο ήταν το χρέος μας πριν την είσοδο στην ΕΕ;
   Ούτε 150 δις.
   Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις; Ή αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους;
   Δώσαμε βέβαια από το 2010 έως και το 2012 πολλές δεκάδες δις για ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ (την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση δε θα έπρεπε να την κάνουμε μόνοι μας, μιας και δεν εκδίδουμε το χρήμα), αγοράζουμε και πιο ακριβά από τις άλλες χώρες τον στρατιωτικό εξοπλισμό (ούτε τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας…), καθώς και το πετρέλαιο μας το πουλάει μέχρι και η ομόδοξη Ρωσσία πιο ακριβά (είμαστε …άτυχοι και ούτε την ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ανακηρύξει ίσως ςπειδή το δικό μας πετράλαιο δεν μπορεί να έχει …μίζες), αλλά το βασικό είναι ότι εισάγουμε πολύ περισσότερα από ότι εξάγουμε. Και αυτό κάθε χρόνο χειροτερεύει. Άρα πρέπει επειγόντος να φύγουμε από την ΕΕ. Για να σωθούμε.

   Θα καταθέσω και την πλήρη ΛΥΣΗ για τη σωτηρία του έθνους:
   Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άλλοι. Δε θα μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα.
   Μετά, δεν έχουμε δε δίνουμε και διενεργούμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους για να δούμε πόσα πραγματικά χρωστάμε. Όταν λήξει αυτός ο λογιστικός έλεγχος και ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι το 65 με 70% του Δημοσίου χρέους μας για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) τα διεθνή δικαστήρια θα μας διαγράψουν το χρέος αυτό με παράδειγμα την Ισλανδία.
   Το υπόλοιπο 30 με 35% του χρέους θα μας το διαγράψουν βάση των αποφάσεων για τον …Μεταξά. Ο λαός έχει προτεραιότητα και όχι το χρήμα.
   Τα διεθνή δικαστήρια σίγουρα θα μας δικαιώσουν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά, εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ χωρίς αντίκρυσμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.

   Στη συνέχεια, όταν πλέον δε θα χρωστάμε, απαιτούμε και το κατοχικό δάνειο. Δικαστικώς εννοείται γιατί με τα λόγια… Το οποίο, με τους τόκους 75 χρόνων και σε σημερινά χρήματα, είναι γύρω στα 500 δις. Και είναι σίγουρο χρήμα αφού πρόκειται για διακρατική “συμφωνία” αναγνωρισμένη και από τις δυο πλευρές (μέχρι και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή του).
   Και δεν έχει σχέση με πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

   Μετά, απαιτούμε και αποζημιώσεις από ΕΕ για την κατάντιά μας από τους λάθος χειρισμούς με τα μνημόνια και τη φτωχοποίηση και από ΔΝΤ για τους …λάθος συντελεστές.

   Τέλος, πρέπει η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν και αυτούς που την ξεπούλησαν και την ξεπουλάνε. Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

   Και όλες οι υπογραφές τους δε θα “δένουν” την Ελλάδα, όταν αυτοί θα καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
   Και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για τους τόκους του χρέους μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο.

   Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού πρόκειται για εσχάτη προδοσία.-

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.