Δημήτρης Σταφυλάς

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από το σύμφωνο συμβίωσης, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την υιοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια. Ήταν φανερές οι προθέσεις της κυβέρνησης η οποία έκανε πράξη ακόμα και τις πιο τολμηρές φαντασιώσεις αυτών που θεωρούν ότι το φύλο είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής.

Τώρα με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης άλλο ένα αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ικανοποιείται, σε κόντρα βεβαίως με τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας. Σε μια κοινωνία συντηρητική, παραδοσιακή, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις, έρχεται η κυβέρνηση να κάνει πράξη αιτήματα ευαίσθητων μειονοτήτων πιστεύοντας ότι αυτό θα της προσθέσει πόντους αριστεροσύνης και προοδευτισμού στα μάτια τμήματος των ψηφοφόρων της.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Διότι από τον Σύριζα του παλιού 4% των αριστεριστών ιδεοληπτικών που είναι η πραγματική του βάση, τα περιμένουμε όλα. Το χειρότερο είναι η παντελής απουσία αντίδρασης από την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ έχει πάψει από καιρό να είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη που εκφράζει τις συντηρητικές και παραδοσιακές αξίες της ελληνικές κοινωνίας. Θυμίζει όλο και περισσότερο έναν νεοφιλελεύθερο σύριζα εφόσον είναι πλέον ελάχιστες οι διαφορές των δύο κομμάτων στα κοινωνικά ζητήματα.

Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την συζήτηση για την ταυτότητα του φύλου στην βουλή. Τότε η ΝΔ δεν είχε εκφράσει καμιά ουσιαστική, επί της αρχής διαφωνία, με το νομοσχέδιο. Προς μεγάλη έκπληξη όσων είχαν παρακολουθήσει εκείνη την συζήτηση, ξεκάθαρη συντηρητική θέση εναντίωσης σε εκείνο το νομοσχέδιο επί της αρχής, είχε εκφράσει μόνο το ΚΚΕ(!) και η Χρυσή Αυγή φυσικά. Έτσι ο δεξιός συντηρητικός κόσμος της ΝΔ απέμεινε να εκφράζεται από αγορεύσεις βουλευτών του ΚΚΕ και φέισμπουκ δημοσιεύσεις του Βασίλη Τσάρτα.

Για την αριστερά το ζήτημα είναι αξιακό. Ο Σύριζα είναι ο κατεξοχήν εκφραστής του ρεύματος της ροζ αριστεράς, της αριστεράς των δικαιωμάτων, στην Ελλάδα. Στην θεωρία τους το παλιό προλεταριάτο πέθανε ή ενσωματώθηκε, την επανάσταση θα την φέρουν τα κινήματα απελευθέρωσης μέσω της αποδόμησης κάθε θεσμού, αξίας και παράδοσης.

Αυτά όλα είναι κανονικά για την αριστερά. Αλλά είναι και για την δεξιά; Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος ένας δεξιός ψηφοφόρος να ψηφίσει αυτή την ΝΔ. Από την στιγμή που ο Σύριζα διαχειρίζεται τα μνημόνια με μεγαλύτερη επιτυχία από την ΝΔ, αποσπώντας τα εύσημα από τους δανειστές, ποιος ο λόγος να ψηφίσεις ένα κόμμα που στα κοινωνικά είναι σχεδόν ίδιο με τον Σύριζα, ενώ το οικονομικό του πρόγραμμα είναι ασαφές και αμφίβολο.

Στην Πειραιώς θρηνούν για την εκλογή Όρμπαν και υποστηρίζουν την ατζέντα του ιδρύματος ”ανοιχτή κοινωνία” του Σόρος.Βεβαίως θα πάρουν τα εύσημα από τα φιλελέφτ ΜΜΕ, αλλά στις εκλογές θα έρθουν τα φάσκελα από τους δεξιούς ψηφοφόρους…

1 COMMENT

 1. Ωραίο ερώτημα. “Σε τί ακριβώς διαφέρει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ;”
  Ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Αλ6ς είναι ο νέος Ανδρέας.
  Άρα είναι σαν να ρωτάτε “Σε τί διαφέρει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ;”
  Σε τίποτα απολύτως λοιπόν. Είναι ακριβώς το ίδιο κόμμα – απόκομμα. Είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.
  Του γαλαζοπράσινου νομίσματος της μεταπολίστευσης.
  Κυβέρνησαν την Ελλάδα περισσότερα από 40 χρόνια, μια ο ένας μια ο άλλος, μετά ο άλλος και ξανά ο ένας. Όλα αυτά τα χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση ψήφιζε νόμους και η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνούσε ρητά και κατηγορηματικά, φώναζε, επαναστατούσε κλπ κλπ.
  Όταν στη συνέχεια η αντιπολίτευση αυτή, αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, ούτε ένα νόμο δεν κατήργησε.
  Ούτε ένα νόμο. Περισσότερα από 40 χρόνια. Ούτε ένα νόμο δεν κατάργησε όταν κυβερνούσε τη χώρα και μπορούσε, η αξιωματική αντιπολίτευση που έγινε κυβέρνηση. Εάν ήθελε.
  Είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔούλα.
  Τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη πτώση και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εκλογική του θέση.
  Νομίζετε ότι άλλαξε τίποτα;
  Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίχει ακριβώς την ίδια τακτική, την ίδια …στρατηγική.
  Μη τυχόν και φύγουμε από το Ευρώ και τολμήσει η Ελλάδα να εισπράττει δασμούς από τις εισαγωγές της.
  Μη τυχόν και δεν …ανακεφαλαιοποιήσουμε ξανά και μόνοι μας το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ.
  Μη τυχόν και δεν …ξεπουλήσουμε ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα.
  Μη τυχόν και δεν αγοράσουμε πιο ακριβά από ότι αγοράζουν τα άλλα κράτη, το πετρέλαιο, τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό, τα γερμανικά προϊόντα κλπ κλπ (δεν αναφέρθηκα σε …μίζες).
  Μη τυχόν και χαμηλώσουν τον αριθμό τον βολευτών μας και το μισθό τους.
  Μη τυχόν και …καταργηθεί ο νόμος περί …μη ευθύνης υπουργών.
  Μη τυχόν και …ξυπνήσουμε

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.