Διαρκώς και αυξάνονται ,με πύλες εισόδου όχι μόνο από το Αιγαίο στα νησιά μας αλλά και στην περιοχής της Θράκης στον Εβρο, Κατά χιλιάδες πλέον κάθε εβδομάδα, με προφανή τακτική της Τουρκίας να δημιουργεί πρόβλημα στην Ελλάδα και να απειλεί έτσι την Ευρώπη. Με ανησυχίες και εντάσεις στους τοπικούς πληθυσμούς αλλά και προβληματισμό στα κόμματα και την Κυβέρνηση.

Εντονότατος προβληματισμός και συζητήσεις αναφορικά όχι μόνο με την καταγραφόμενη αύξηση ροών μεταναστών και προσφύγων από τα ανατολικά σύνορα, αλλά και για την κυβερνητική στάση απέναντι στο φαινόμενο αυτό, καταγράφεται από το μεσημέρι στη Βουλή, με επίκεντρο τη συζήτηση νομοσχεδίου για ζητήματα παροχής ασύλου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι εισηγούμενος το νομοσχέδιο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημ. Βίτσας παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα, τόσο στα νησιά όσο και πλέον στον Εβρο.Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για καθυστερήσεις και ελλείψεις στην κυβερνητική πολιτική για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ προβληματισμός επικρατεί και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βίτσας, ειδικότερα, προκύπτει ότι έχουμε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σχεδόν τετραπλασιασμό εισόδων στη Μυτιλήνη (από 54 εισόδους ανά ημέρα το 2017, σήμερα το πρωί καταγράφηκαν 206 είσοδοι στο νησί).Γενικότερα στο σύνολο των νησιών, τον Απρίλιο καταγράφηκαν 2168 είσοδοι προσφύγων και μεταναστών. Επίσης, κατά το πρώτο δίμηνο τρέχοντος έτους, σημειώνονταν 66 ημερησίως, αλλά μετά τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, διπλασιάστηκαν: Είναι 126, ενώ τις τελευταίες ημέρες 200 είσοδοι ημερησίως.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι η κατάσταση είναι μεν ανησυχητική, αλλά δεν τον τρομάζει. Είναι ανησυχητική ωστόσο, πρόσθεσε, η αύξηση στον Εβρο: Στα νησιά πέρασαν 2168, ενώ στον Εβρο 2700 πρόσφυγες-μετανάστες. Μόνο σήμερα-χθες στον Εβρο, πέρασαν 340 άνθρωποι. Παράλληλα φουντώνει η αγανάκτηση στα νησιά από τις διαρκείς αφίξεις, που κάνουν ασφυκτική την κατάσταση για τους τοπικούς πληθυσμούς στη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο. Αρκεί να σημειωθεί ότι στη Μώρια οι εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία είναι για ;2000 άτομα, τα οποία προσεγγίζουν ήδη τα…7.000.

Συγκεντρωτικά για την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2018, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι καταγράφηκαν περισσότερες από επτά χιλιάδες είσοδοι από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ οι επιστροφές στην Τουρκία, ήταν μόλις 112.Τέλος, ανέφερε ότι στο Υπουργείο υπάρχουν ήδη δύο σχέδια αντιμετώπισης του φαινομένου: το πρώτο για αύξηση 15%, και το δεύτερο για ενδεχόμενη αλματώδη αύξηση ροών.Και πρόσθεσε πως μπορεί να τα συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις στο γραφείο του και όχι δημοσίως, επειδή –όπως είπε- υπάρχουν αντίπαλοι που δεν πρέπει να τα γνωρίζουν. Και οι αντίπαλοι αυτοί είναι οι διακινητές και πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδας.

Για απραξία, ανικανότητα, και έλλειψη βούλησης για ρεαλιστική αντιμετώπιση προσφυγικού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου.
Πέρασαν πολλοί μήνες «πολιτικής ατολμίας» από τότε που προαναγγέλθηκε. Σχολίασε μεταξύ άλλων ότι είναι σε πολλά σημεία πρόχειρα γραμμένο το νομοθέτημα, και συνέχισε: «Προσπαθείτε να διασκεδάσετε αντιλήψεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, αντιλήψεις για απόλυτα ανοιχτά σύνορα και ατέρμονες διαδικασίες ασύλου.

Καμιά απόφαση σε κανένα στάδιο δεν τελεσιδικεί, και διαιωνίζεται η κατάσταση, σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης για να συμπληρώσει: «Εχετε καταφέρει με τις επιλογές σας, σνα είναι ανοιχτά και τα δύο μέτωπα: και τον Εβρο και στα νησιά».
Από την πλευρά του ο κ. Θ.Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), μεταξύ άλλων αφού μίλησε επίσης για καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου, ανέφερε: «Εσουν διαμορφωθεί κρίσιμες καταστάσεις το τελευταίο διάστημα». Πάντως, πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε το νομοσχέδιο, έχει θετικά στοιχεία. Επί της αρχής όμως είμαστε επιφυλακτικοί για να πιέσουμε την κυβέρνηση για τολμηρότερες αλλαγές».

1 COMMENT

 1. Θα γράψω ξανά το …κατεβατο μου.
  Καταρχάς να αναφέρω όμως ότι δεν πρόκειται για …προσφυγικές ροές, αφού οι μοναδικοί πρόσφυγες παγκοσμίως είναι πλέον από τη Συρία. Ακόμα όμως και αν είναι από εκεί, που μόνο το 5% των εισβολέων στην Ελλάδα είναι πλέον, δεν είναι πρόσφυγες. Στην Ελλάδα δεν είναι πρόσφυγες, αφού πρόσφυγας θεωρείται κάποιος μόνο σε γειτονική του ασφαλή χώρα. Όπου και αν θέλουν να πάνε, ότι και αν λένε, ότι και αν δηλώνουν, μόνο σε γειτονική τους ασφαλή χώρα είναι πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
  Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Είναι πρόσφυγες πολέμου σε γειτονική ασφαλή χώρα, επειδή υποτίθεται ότι αυτοί θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόλις λήξει ο πόλεμος.
  Οπουδήποτε αλλού είναι μετανάστες και αφού …έχασαν τα χαρτιά τους, τα έγγραφα τους (αλλά όχι το κινητό τους τηλέφωνο), είναι λαθρομετανάστες.
  Λαθρομετανάστες και όχι …λαθραίοι άνθρωποι, όπως μας λένε οι αριστεροί ειδήμονες.
  Όταν κάποιος χωρίς εισιτήριο εισέρχεται σε ένα ΜΜΜ, εισέρχεται λαθραία, επιβαίνει λαθραία, άρα είναι λαθρεπιβάτης. Παρομοίως όταν κάποιος χωρίς έγγραφα εισέρχεται σε μια χώρα, εισέρχεται λαθραία, μεταναστεύει λαθραία, άρα είναι λαθρομετανάστης.
  Ακόμα και αν κάποιος έχει έγγραφα, ήρθε ακάλεστος, απρόσκλητος, άρα είναι οπωσδήποτε λαθρομετανάστης.

  Ο νόμος μας ορίζει ότι όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα. Εμείς τι κάνουμε; Τους ταΐζουμε και τους δίνουμε σπίτια, τώρα θα τους δίνουμε και χρήματα, ενώ δεν έχουμε να φάμε και να μείνουμε μόνοι μας.
  Για ποιον λόγο; Επειδή είμαστε άνθρωποι; Επειδή είμαστε …ανθρωπιστές; Ε λοιπόν ανθρωπιστές μου (ψευτοανθρωπιστές θα έλεγα), θα σας πω εγώ τη λύση, θα σας πω τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε άνθρωποι, ανθρωπιστές, ότι θέλετε, αλλά να είμαστε και νόμιμοι. Απέλαση όλων όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε να τη δίνουμε στη χώρα τους, με ρητή εντολή η βοήθεια αυτή να μεταβιβάζεται σε αυτούς. Ειδάλλως, να έρθουμε σε συμφωνία με τους συμμάχους μας και ας τους πάρουν αυτοί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δημοκρατικά και δίκαια.
  Παράνομους εισβολείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μονιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Και μάλιστα δεν μπορούμε να δεχτούμε μουσουλμάνους εισβολείς σε μια χριστιανική χώρα, δεν γίνεται, δε θέλουμε να εξισλαμιστούμε. Οι πρόγονοί μας εναντιώθηκαν 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του “ανθρωπισμού”.

  Ένας μουσουλμάνος, ένας μωαμεθανός, δεν μπορεί, δεν γίνεται να ενταχτεί αρμονικά σε μια χριστιανική κοινωνία. Δεν του το επιτρέπει το κοράνι.
  Αρμονική ένταξη σημαίνει πάνω από όλα την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των αξιών και του πολιτισμού μιας πολιτείας. Αυτό έγινε με τους προγόνους μας, με τους Έλληνες στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμανία…
  Αφού οι λαθρομετανάστες μεγάλωσαν με απαράδεκτες στερήσεις, πήγαν σε σχολείο κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής ή αν δεν πήγαν και καθόλου σχολείο, αφού μεγάλωσαν με διαφορετικά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμάς, είναι φυσικό να έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος.

  Και αν νομίζετε ότι εγώ είμαι …φανατικός και …υστερικός για αυτό σας γράφω όλα τα παραπάνω, τότε σίγουρα δε με ξέρετε. Δε με ξέρετε, αλλά δεν ξέρετε και το ισλάμ, δεν ξέρετε τι πρεσβεύει αυτή η “θρησκεία”, του μίσους, της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Και διαβάστε καλά όσα γράφω, δίνω και τη λύση για να παραμείνετε “ανθρωπιστές” αλλά και νόμιμοι. Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία, φαγητό και τώρα χρήματα σε λαθροεισβολείς.
  Εφόσον μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις …κουνέλες και οι μωαμεθανοί έχουν ταυτόχρονα δύο και τρεις συζύγους ο καθένας, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα.
  Ωχ, φανέρωσα και πάλι τα …ρατσιστικά μου πιστεύω. Λοιπόν, …κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην “ευγενή” προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους “πρόσφυγες” (και με τους Μουζάλες, τις κυρα-Τασίες και γενικώς με τις “δημοκρατικές” κυβερνήσεις μας των τελευταίων χρόνων)…

  Και κάτι ακόμα, έχουμε τη Λαμπεντούζα της Ελλάδος, τη Μακρόνησο, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις για δεκάδες χιλιάδες. Τους λαθρομετανάστες γιατί δεν τους πηγαίνουμε εκεί αντί για τα δεκάδες Hot Spots που φτιάχνουμε διάσπαρτα σε ολόκληρη τη χώρα; Μακρόνησο ή και στη Γυάρο, για ταυτοποίηση μέχρι την απέλαση.
  Να δούμε μετά, πόσοι θα συνεχίσουν να μας έρχονται; Πόσοι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες θα επιλέγουν ύστερα τη χώρα μας για να …χαίρεται και να ευχαριστιέται ο …Παυλόπουλος;
  Και πόσα μουσουλμανικά κράτη υπάρχουν στον κόσμο όπου μπορούν αυτοί να ζητήσουν ότι θέλουν, πρέπει να έρθουν στα χριστιανικά κράτη; Και μάλιστα είναι πλούσια κράτη, όπως τα Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…
  Μήπως πρόκειται για κάτι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς πριν πολλά χρόνια οι πρόγονοί τους; Για ισλαμοποίηση της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ευρώπης;

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.