Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες στη Λέσβο, καθώς περίπου 3.000 κάτοικοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου με θέμα «Στο Πλευρό των νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», που διεξάγεται στη Μυτιλήνη.

Βασικά αιτήματα των κατοίκων αποτελούν η μη αύξηση του ΦΠΑ σε 24%, αλλά και η αποσυμφόρηση από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ένταση δεν έλειψε, καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, προκειμένου να του επιδώσουν ψήφισμα, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές έριξαν φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πιο σοβαρά επεισόδια έγιναν λίγο αργότερα στην πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης, όταν νεαροί επιχείρησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού. Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών.

Από το πρωί σήμερα τα καταστήματα στο νησί παραμένουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Παράλληλα, δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία, έχοντας αποκλείσει τον χώρο του συνεδρίου, στον οποίο θα μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν και αντιεξουσιαστές, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Πριν την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή:http://www.pontos-news.gr

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.