Μάθανε πως @@@@@@@@ και μας δουλεύουν και απο πάνω οι Γερμαναράδες. Δεν είναι «απαραίτητο» να ληφθούν σύντομα επιπλέον μέτρα για το χρέος της Ελλάδας μας, αφού η ελληνική κυβέρνηση τα καταφέρνει μαι χαρά επιτυγχάνοντας πλεονάσματα λέει τώρα η Bundesbank σε τραγελαφική ανακοίνωσή της.

Πρόκειται για έναν κωμικοτραγικό ισχυρισμό που αποκαλύπτει δύο ζητήματα. Πρώτον το μέγεθος της γερμανικής αναλγησία και αναξιοπιστίας. Και δεύτερο, την έκταση της δουλικότητας και εξάρτησης από τους Γερμανοπύς της ελληνικής ( δήθεν ) κυβέρνησης,  που έχει αποδεχτεί το ρόλο του Ύπατου Αρμοστή σε γερμανική αποικία.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας στο μηνιαίο οικονομικό δελτίο της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι πλεονάσματα ύψους 3,1% του ΑΕΠ θα πρέπει να θεωρούνται -και μακροπρόθεσμα- εύλογα, επομένως «δεν είναι επιτακτικώς απαραίτητο να ληφθούν σύντομα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Στο δελτίο τονίζεται ότι «ο συμφωνηθείς δημοσιονομικός στόχος του 2017 για πρωτογενές πλεόνασμα έχει ξεπεραστεί σημαντικά (ήταν 4%, ενώ ο στόχος ήταν 1,75% του ΑΕΠ). Σε αυτό έχουν συμβάλει επίσης προσωρινοί παράγοντες και χαμηλότερες του προβλεπόμενου επενδυτικές δαπάνες. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι «ανακουφιστικοί» παράγοντες δεν θα επαναληφθούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επιτευχθεί το συμφωνηθέν πρωτογενές πλεόνασμα τόσο το 2018 όσο και το 2019 (3,5% του ΑΕΠ).

Προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει πολυάριθμα προαπαιτούμενα μέτρα, τονίζει η Bundesbank και επισημαίνει ότι από το τέλος του Αυγούστου του 2018 η Ελλάδα θα εξαρτάται και πάλι από τη χρηματοδότηση των χρηματαγορών, «το οποίο σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει να έχουν πειστεί για τη φερεγγυότητα και τη βούλησή της να πληρώσει».

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.