Η  Λέγκα του Βορρά, όσο και το κόμμα των Πέντε Αστέρων, έχουν καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία την Γερμανία για ποδηγέτηση της ζώνης του ευρώ και έχουν αποδείξει ότι ενώ στην Γερμανία υπήρξε ανάπτυξη αντίθετα στην Ιταλία οι οικονομικές συνθήκες γίναν χειρότερες. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση στο παρελθόν του ηγέτη της Λέγκα του Βορρά Σαλβίνι, ότι το ευρώ είναι ένα κακό νόμισμα. Και το ερώτημα που τίθεται είναι ότι εάν δεν μπορεί να αντέξει η Ιταλία με την τόσο ισχυρή οικονομία την πίεση του ευρώ, πως μπορεί να την αντέξει η Ελλάδα που μέσα στην ευρωζώνη κτυπήθηκε καίρια τόσο η βιομηχανία της, η όποια βιομηχανία τέλος πάντων είχαμε, όσο και η πρωτογενής παραγωγή!

Τόσο η Λέγκα του Βορρά, όσο και το κόμμα των Πέντε Αστέρων, έχουν δεσμευθεί στο πρόγραμμά τους να μειώσουν το χρέος της Ιταλίας όχι με φόρους και λιτότητα, όπως κάνουν αποτυχημένα στην Ελλάδα για οκτώ ολόκληρα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ενίσχυση του ΑΕΠ, ενώ προβλέπονται μέτρα για την στήριξη των δαπανών των νοικοκυριών! Θέτουν ευθέως, λοιπόν, ζήτημα προς την Ε.Ε. επαναδιαπραγματεύσεως των ευρωπαϊκών συνθηκών ώστε να επιτρέπεται περιορισμένο έλλειμμα ώστε να στηρίζονται τα σχέδια της νέας ιταλικής κυβερνήσεως για τις δαπάνες.Επι πλέοον απαιτούν από την ΕΚΤ τη διαγραφή χρέους ύψους 250 δις !

Η νέα ιταλική κυβέρνηση εάν και εφόσον σχηματιστεί και παραμείνει σταθερή στις θέσεις της και δεν προδώσει την θέληση του ιταλικού λαού όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας, τότε θα υπάρχει σφοδρή σύγκρουση στην Ευρώπη, η οποία δεν αντέχει την έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη. Η Ιταλία, για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει τριπλάσιο χρέος από την Ελλάδα, αλλά το χρέος της αυτό είναι σε ιταλικά κρατικά ομόλογα κυρίως και είναι χρέος προς ιδιώτες και όχι σε κράτη. Πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα και να προχωρήσει σε μία προσπάθεια ανατάξεως της εθνικής της οικονομίας εκτός ευρωζώνης.

Σκληρές θέσεις στο ζήτημα των λαθρομεταναστών

Σκληρές είναι οι θέσεις και των δύο κομμάτων στο ζήτημα των λαθρομεταναστών, αφού απαιτούν την αναγκαστική και αυτόματη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο μεταξύ όλων των κρατών της Ε.Ε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στην Ιταλία υπάρχουν περισσότεροι από 500.000 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι πρέπει είτε να επαναπατριστούν, είτε δίκαια να εγκατασταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ακόμη μεταξύ άλλων ζητούν φορολογικούς συντελεστές 15% και 20% για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα αντιστοίχως, καθώς και την έκδοση βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων για αποπληρωμή χρέους του κράτους σε εταιρείες και ιδιώτες.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.