Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, προφανώς με εντολή άνωθε, βάζει προσκόματα στην τοποθέτηση του παλαίμαχου όσο και σεβάσμιου ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγου Πάολο Σαβόνα στην καίρια  θέση του υπουργού οικονομικών της Ιταλίας, φοβούμενος ότι, ο τελευταίος θα οδηγήσει σε Italexit.

Ο επικεφαλής  της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, του οποίου η δημοτικότηα αυξάνενεται ραγδαία,  έγραψε  στο Facebook ότι “είναι πραγματικά νευριασμενος”, με αναφορά, προφανώς, στο θέμα αυτό. 

Ο εντολοδοχος Πρωθυπουργός του συνασπισμού της Λέγκα με το κίνημα των Πέντε Αστέρων Κόντε, θα πρέπει να βρει μια λύση μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, για να παρουσιάσει την σύνθεση της κυβέρνησης στον πρόεδρο Ματαρέλλα, και να λάβει το απαιτούμενο “πράσινο φως”.

Αν ο συστημικός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επιμείνει στην άρνησή του για το διορισμό του Σαβονα, είναι ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα, ακόμα και η διενέργεια νέων εκλογών, οι οποίες όμως δεν συμφέρουν στο Ευρωϊερατείο αφού όλα δείχνουν ότι ο ευρωσκεπτικιστής Σαλβίνι θα θριαμβεύσει.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.